Viața chiar bate filmul! Scenariul incredibil prin care au fost înșelați niște suporteri. Aceștia credeau că se uită la Campionatul Mondial

Bordei Radu 05.12.2022, 16:41
Viața chiar bate filmul! Scenariul incredibil prin care au fost înșelați niște suporteri. Aceștia credeau că se uită la Campionatul Mondial

Credeau că se uită la Campionatul Mondial, dar când colo ei erau înșelați într-un mod inedit. Mai mulți iubitori ai fotbalului din Vietnam s-au supărat rău după ce au aflat, cu stupoare, că nu se uitau în realitate la Cupa Mondială din Qatar.

Înșelăciune demnă de Campionatul Mondial! Mai mulți oameni din Vietnam au urmărit partide de FIFA 2023 în loc de meciurile reale

Se știe că jocurile video se prezintă cu o fidelitate grafică din ce în ce mai mare, iar în curând nu vom mai putea distinge dacă ne uităm la un film sau la un joc video. Așa se pare că au pățit mai mulți iubitori ai fotbalului din Vietnam, disperați să se uite la meciurile de la Mondialul din Qatar. Un canal de pe Youtube le-a promis că vor putea urmări partidele în direct, gratis. De aceea oamenii au accesat canalul și au început să urmărească avizi transmisiile. Dar au realizat că, în loc de Mbappe sau Neymar, urmăreau avatarurile virtuale ale acestora din celebrul joc al celor de la EA Sports. Se pare că cei care dețineau canalul au încercat să dea o lovitură financiară și au încercat să convingă cât mai mulți oameni să intre pe platformă.

Doar că, aceștia transmiteau meciuri din FIFA 23 cu comentarii în limba locală și filmate în direct de pe un televizor, de la distanță. Mai mult, de-a lungul transmisiei erau inserate tot felul de cuvinte cheie, precum „În direct”. Acestea îi țineau angajați pe urmăritori. Conform presei, peste 40.000 de persoane ar fi căzut pradă acestei scheme. Autoritățile s-au sesizat după ce au fost sesizate de consumatorii furioși.

FIFA vrea să schimbe formatul Cupei Mondiale. Reguli noi pentru ediția din 2026

Cupa Mondială din Qatar este în plină desfășurare dar cei de la FIFA au deja planuri mari pentru ediția din 2026.

Cupa Mondială din 2026 va avea la start 48 de echipe, în prezent având doar 32. Însă cei de la FIFA iau în calcul să introducă o nouă modificare majoră. Mai exact, Arsene Wenger, citat de DPA, a dezvăluit că este posibil ca turneul final să nu se mai desfăşoare după formatul cu grupe de câte trei echipe. Șeful departamentului fotbalului global din cadrul FIFA a explicat că această schimbare este luată în calcul datorită criticilor din ultima perioadă. Inițial se propusese ca noul format al competiției să includă 16 grupe de câte trei echipe, primele două clasate urmând să meargă mai departe. În total 32 de echipe s-ar califica în fazele eliminatorii. Această propunere a fost aprig contestată, astfel că șefii FIFA iau în calcul mai multe variante.

Nu este încă decis, dar pot fi 16 grupe de trei echipe, 12 grupe de patru sau două serii cu şase grupe de câte patru, ca şi cum ai organiza două turnee de 24 de echipe.

Nu voi decide eu asta, va fi decis de Consiliul FIFA şi cred că va fi stabilit anul viitor”, a declarat Arsene Wenger.

În urmă cu o săptămână, FIFA lua în considerare chiar introducerea loviturilor de departajare în faza grupelor. Echipele învingătoare ar urma să primească câte un punct bonus.

Urmăriți Playsport.ro și pe