Viața noastră-i Dinamo

Cătălin Mureșanu 13.01.2022, 20:16
Viața noastră-i Dinamo

Steliano la Dinamo. O producție cu Filip în rol principal. Un actor grăbit. Și Flavius Stoican pe post de scenarist. Regia-i aparține lui Iuliu Mureșan. Într-o producție de Răzvan Zăvăleanu.

„L-am întrebat dacă își dorește să rămână la Dinamo. Răspunsul lui a fost simplu, da”

La conferința de presă în care a fost prezentat oficial la revenirea pe banca formației pentru care a jucat și pe care a mai antrenat-o – 5 ianuarie-, tehnicianul a developat, apăsat și sigur pe el:

„Am vorbit cu Steliano Filip, l-am întrebat dacă își dorește să rămână la Dinamo. Răspunsul lui a fost simplu, da. Trebuie să rămână Sorescu, Matei, Filip”.

Însă Steliano, prins între meridionalele renunțării și în conflict chiar și cu Discobolul, nu vrea să mai stea. Chiar dacă a scăpat de Rednic, fundașul dinamovist a rămas cu plaga oprobriului. Oprobriul suporterilor. Pe care-i înfruntă, din când în când, pe Facebook sau Instagram, însă pare speriat să le mai răspundă pe teren, acolo unde, orice fotbalist, are replica pe rist. În cererea sa de divorț atârnă și o ofertă tentantă din campionatul maghiar. Cum numele echipei este dificil de scris, dar mai ales de pronunțat, pledez, pentru curioși, cu un link .

Problema e că vecinii de la vest vor să-l ia pe Stelu liber de contract, fără forinți, iar dinamoviștii au nevoie, ca de aer, chiar și de grivne, în conturi fiind, la zi, moneda din Botswana. Că așa e în insolvență. Sunt datorii și planuri de reorganizare. Singura masă plină din „Ștefan cel Mare” fiind masa credală. În schimb, conducerea și jucătorii au frigiderul plin. Cum se numea moneda din Botswana?

„Steliano Filip și-a exprimat foarte clar dorința de a pleca, e blocat psihic”

La o săptămână de la anunțul lui Stoican din conferința de presă, antrenorul a revenit cu noi detalii despre starea emoțională și profesională a elevului său. La finalul primului lui meci de la revenire, amicalul pierdut cu CS Mioveni, 0-2, tehnicianul părea lămurit. La fel de apăsat și sigur pe el. Se pare că terapaia de grup nu i-a prins bine lui Stelu.

”Steliano Filip și-a exprimat foarte clar dorința de a pleca, e blocat psihic. S-au acumulat multe supărări, multă lume l-a înjurat, nu mai poate continua, indiferent cât îmi doresc eu”.

„Sunt sub contract cu echipa, nu pleacă Filip, Iliev şi nimeni când vrea el”

O săptămână și două propoziții. De la: „am vorbit cu Filip și mi-a spus că rămâne”, la: „e blocat psihic, nu mai poate continua”. Curată isterie în vâltoarea afirmațiilor. Iureșul anunțurilor l-a buimăcit pe scenarist, regizorul își organizează un alt cadru, iar producătorul… domnul Zăvăleanu, aprig, intervine tranșant în bugetul peliculei:

“Nu ştiu de ce tot se vorbeşte de plecările lui Iliev sau Filip. Nu se pune problema să plece jucătorii când vor ei. Sunt sub contract cu echipa, nu pleacă Filip, Iliev şi nimeni când vrea el”, a spus, miercuri, după ce Stoican a anunțat starea lui Filip, reprezentantul administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA pentru Fanatik. Triumviratul Zăvaleanu, Mureșan, Stoican bântuie dorința lui Filip.

Au mai interpretat:

Precum Filip, Iliev joacă și el în același film. Sub contract cu Dinamo, portarul dă din cap bulgărește în sensul invers al înțelegerii noastre. Ne, ne, ne. La rândul lui, Plamen, care a alternat evoluțiile bune cu intervențiile la fel de bune… pentru aplauze sub cupola de peste drum de Barbu Văcărescu, este tentat de ospitalitatea maghiară și, amenințat la rândul lui de fanii dinamoviști, prin sms, s-a repatriat cu tot cu familie sub muntele Vitosha, de unde speră la briza Balatonului. În drumul lui spre fericire stă Dunărea, Dinamo și Zăvăleanu.

Și Filip și Iliev, chiar și Sorescu sau toți acești actori grăbiți rămași fără replică în subsolul clasamentului, vor să iasă din decor. Și, vorba melodiei, le-a mai rămas să plece. Grăbiți! Rămâne, în urma lor, subtitrarea unui dezastru. Acum, în regia lui Mureșan, scenariu e scris de Flavius Stoican. „Viața noastră-i Dinamo”. O producție Răzvan Zăvăleanu. Cu sprijinul, masa, darul și urările din partea DDB.

Urmăriți Playsport.ro și pe