Victima presiunilor sau a strategiei? Gabi Tamaș s-a accidentat cu FCSB și poate rata finala Cupei României. Ce s-a întâmplat?

Robert Zanfir / 14.05.2022, 21:33
Victima presiunilor sau a strategiei? Gabi Tamaș s-a accidentat cu FCSB și poate rata finala Cupei României. Ce s-a întâmplat?

Gabi Tamaș (38 de ani) s-a accidentat în minutul 5 al meciului jucat de Voluntari cu FCSB. Partida a contat pentru runda a 9-a din play-off și s-a jucat pe Arena Națională, deși ilfovenii au fost gazde.

Liga 1 nu mai are liniște nici înaintea unei partide în care sunt implicate echipele fără o istorie sau un palmares aparte. FC Voluntari a ales să dispute întâlnirea cu Florin Tănase și compania pe cel mai mare stadion al țării, iar soluția l-a scandalizat pe Dan Petrescu. Terenul arenei „Anghel Iordănescu” este în renovare, după cum a prezentat Playsport.

Gabi Tamaș s-a accidentat cu FCSB și poate rata finala Cupei României

Că FCSB a fost gazdă, deși a jucat în deplasare, nu a fost singurul motiv de discuții înaintea partidei. Mulți oameni de fotbal au comentat faptul că ilfovenii vor juca cu prima echipă, chiar și riscând obiectivul clubului. FC Voluntari este calificată în finala Cupei României și poate obține al doilea trofeu din palmaresul clubului.

Alții au anunțat un eventual non-combat al echipei lui Liviu Ciobotariu. Trimiterea la relația de rudenie dintre Gigi Becali și primarul Florentin Pandele este evidentă.

Totuși, dincolo de speculații, Liviu Ciobotariu a ales să trimită pe teren cea mai bună formulă. Iar riscul s-a dovedit în cele din urmă unul real.

Gabi Tamaș s-a accidentat după doar cinci minute și poate rata finala Cupei, cu Sepsi. Partida este programată joi, 19 mai, de la 20:30.

Fundașul Voluntariului a acuzat dureri la unul dintre picioare și a ieșit pe margine ajutat de staff-ul medical.

Mai mult, FC Voluntari l-a pierdut și pe Meleke, care a ieșit accidentat în minutul 32, astfel că ilfovenii au pierdut doi dintre cei trei fundași centrali încă din prima jumătate de oră. Finala Cupei României este deja pusă în pericol.

FC Voluntari – FCSB. ECHIPELE DE START:

FC VOLUNTARI: M. Popa – Meleke, Tamaș, Armaș – Ricardinho, Tavares, Droppa, I. Gheorghe, Al. Vlad – Nemec, Marcelo Lopes
REZERVE: Rîmniceanu, Briceag, C. Costin, C. Achim, Al. Ilie, L. Fulop, Merloi, Golan, Tehe
ABSENȚI: Budescu (accidentat), Rață (suspendat)
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, I. Cristea, A. Miron, Radunovic – Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase – Cordea, Mamut, Oct. Popescu
REZERVE: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Musi, Vinicius, S. Șerban
ABSENȚI: Panțîru, C. Achim, Fl. Coman (accidentați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca), Valentin Avram (Bucureşti), Ferencz Tunyogi (Zalău)

Sunt foarte puține bilete achiziționate până la această oră pentru meciul de diseară, tocmai pentru că suporterii noștri cred că FC Voluntari nu va folosi titularii și meciul va fi pentru noi o simplă formalitate. Ei bine, nu va fi așa și adversarii noștri din seara asta vor juca cu prima echipă, diminuându-și șansele la câștigarea Cupei României, așa cum a făcut-o și Craiova.
Mihai Stoica, înainte de Voluntari – FCSB