Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României. “Dacă ar fi să mă întorc, acesta este visul meu”

Gabriel Peneș / 06.05.2021, 13:39
Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României. “Dacă ar fi să mă întorc, acesta este visul meu”

Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României. Ajuns la aproape 65 de ani, pe care îi va împlini pe 8 mai, fostul antrenor al tricolorilor a adunat destule succese în palmares. Și ca jucător, dar și ca tehnician. Însă, există un lucru pe care nu a reușit să-l atingă. Iar acesta încă îl face să își dorească la o revenire, cândva, pe banca naționalei.

Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României

A condus naționala în 3 mandate ce însumează aproape un deceniu. A calificat-o la 2 campionate europene. Dar Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României. Ca jucător a atins culmile fotbalului, câștigând, cu Steaua, Cupa Campionilor, în 1986. Și 5 titluri de campion. Cu un stil inconfundabil, greu de găsit la generațiile de azi, Pițurcă nici nu vede pe cineva care să-i semene.

Ca jucător? Nu am văzut. Nu mă laud acum, dar nu prea am văzut. Este dificil să apară un nou Pițurcă. Este o mare problemă cu jucătorii de valoare”, a declarat Victor Pițurcă la AS.ro LIVE.

Nici măcar fiul său, Alexandru, nu a putut să se apropie de nivelul părintelui, deși a avut o carieră onorabilă, încheiată prea devreme. Pițurcă trăgea nădejde ca nepotul Antonio, din partea fiicei sale, Claudia, să preia „ștafeta” bunicului. Mai ales că-i semăna ca alură și temperament. Dar n-a fost să fie, pandemia retezând avândul acestuia către sportul-rege.

Victor Pițurcă are un mare regret ca selecționer al naționalei României. “Dacă ar fi să mă întorc, acesta este visul meu”
Victor Pițurcă regretă că nu a putut, ca selecționer, să ducă naționala la un Mondial. Fostul său elev, Mirel Rădoi, se pare că va rata și el această șansă

“Dacă ar fi să mă întorc, acesta este visul meu”

Ca antrenor, Pițurcă păstrează, însă, un alt mare regret. Deși a dus naționala la două Campionate Europene, în 2000 și 2008, el nu a reușit să trăiască bucuria calificării la vreun Mondial.

Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reușit să calific naționala la un Campionat Mondial. Ăsta este regretul meu la echipa națională. Visul meu este să duc naționala la un Mondial. Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult. După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu. Să duc naționala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc. La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională”, a spus Pițurcă, pentru AS.ro.

La ora actuală, pe banca tricolorilor se află Mirel Rădoi, fostul elev al lui Pițurcă de la Steaua și națională. Cei doi nu se mai află, însă, în relații apropiate, după cum a mărturisit fostul selecționer într-un interviu exclusiv pentru Playsport. Cu toate acestea, Piți i-a găsit circumstanțe atenuante fostului său jucător. Mai mult, a fost printre cei care au fost de părere că Rădoi trebuie să continue la națională, în ciuda rezultatelor mediocre din primele meciuri ale preliminariilor CM 2022.

Am vorbit cu el înainte de a prelua echipa națională. După, nu mi-a mai dat niciun telefon. Eu zic că e normal, pentru că el venind deja ca antrenor de la tineret, a acumulat experiență, iar el trebuie să-și impună strategia lui, regula lui, am văzut ce a încercat el, au fost și lucruri bune, și mai puțin bune, sunt sigur că a analizat împreună cu staff-ul lui toate reușitele, toate nereușitele, sunt convins că va lua deciziile cele mai bune. Nici nu avea ce să mai vorbească el cu mine, eu nu sunt în temă cu adversarii lui, nu cunosc jucătorii selecționați, el trebuie să știe cel mai bine”, a declarat Pițurcă pentru Playsport.