Victorie de senzație a Simonei Halep în fața Carolinei Garcia! Setul 3 a fost unul fabulos!

Gabriel Peneș / 26.03.2021, 08:42
Victorie de senzație a Simonei Halep în fața Carolinei Garcia! Setul 3 a fost unul fabulos!

Victorie de senzație a Simonei Halep în fața Carolinei Garcia! Setul 3 a fost unul fabulos! Numărul 3 mondial a debutat în turneul de la Miami direct în turul 2. Ca în multe alte rânduri, Simona a oferit un meci palpitant, revenind spectaculos de la 3-6, 1-3 pentru adversara din Franța. În cele din urmă, campioana noastră s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-0. Dar a acuzat și probleme la umărul drept.

Victorie de senzație a Simonei Halep în fața Carolinei Garcia!

Miami Open a debutat cu mari emoții pentru numărul 3 mondial. Victorie de senzație a Simonei Halep în fața Carolinei Garcia! Jucătoarea din Constanța a învins-o pe jucătoarea din Franța cu 3-6, 6-4, 6-0. Halep a disputat primul ei meci oficial după sferturile de finală de la Australian Open. Acuzând dureri la spate, ea a preferat să spună „pas” turneelor de la Doha și Dubai, la ultimul fiind chiar deținătoarea titlului.

Între timp, Halep a avut grijă să se vaccineze. Acest lucru ce i-a oferit un mai multă siguranța în privința problemelor generate de pandemie.

Sunt foarte liniştită după ce am făcut vaccinul şi rapelul. Am şi făcut virusul, aşa că mă simt mai confortabil decât în august şi de aceea mă duc în America. N-am avut nicio reacţie, zero, m-am bucurat, pentru că am fost un pic cu emoţii înainte. Dar n-am simţit nimic. L-am făcut mai devreme cu două zile, am întrebat dacă există un risc. Mi-au spus că nu, că poate fi făcut între 19 şi 21 de zile şi l-am făcut”, a dezvăluit Halep la plecarea din țară.

Setul 3 a fost unul fabulos!

În partida de la Miami, Garcia, locul 51 mondial, a condus ostilitățile până spre jumătatea setului 2. Momentul crucial a fost la scorul de 6-3, 3-1 pentru franțuzoaica de 27 de ani. Halep a solicitat intervenția medicului, acuzând dureri la umărul drept. Din acel moment, Garcia a devenit mult mai nervoasă, românca trecând în controlul partidei. Halep și-a adjudecat cel de-al doilea set cu 6-4. Setul decisiv, în schimb, nu a mai avut istoric. Garcia a căzut total, iar Simo n-a iertat nimic. Ea s-a impus cu un sec 6-0 în fața celei care o eliminase pe Mihaela Buzărnescu în primul tur.

Pentru Halep a fost cea de-a șaptea victorie din opt întâniri, în fața Carolinei Garcia. În turul 3, ea o va întâlni letona Anastasija Sevastova (30 de ani, 57 WTA). Aceasta a depășit-o pe americanca Cori Gauff, scor 1-6, 6-2, 6-3.  Pentru accederea în această fază a competiției, Halep va primi un cec în valoare de 26.000 de dolari. Teoretic, există posibilitatea ca ea să revină pe locul 2 mondial, loc ocupat acum de japoneza Naomi Osaka. Scenariul necesar pentru acest lucru este ca Osaka să nu depășescă turul 3, iar Halep să câștige turneul, scrie gsp.ro. Astăzi, japoneza, considerată marea favorită de la Miami Open, o va întâlni pe australianca Ajla Tomljanovici (77 WTA). Nimeni alta decât cea învinsă greu de Halep, 4-6, 6-4, 7-5, în turul secund de la Australian Open.