Victorie fabuloasă pentru noua Simona Halep a tenisului românesc! Gabriela Ruse, debut fulminant la Chicago

Giosanu Catinca / 28.09.2021, 23:13
Victorie fabuloasă pentru noua Simona Halep a tenisului românesc! Gabriela Ruse, debut fulminant la Chicago

Gabriela Ruse a obţinut o victorie uriașă în primul tur al competiției WTA 500 de la Chicago. Noua Simona Halep a tenisului românesc a eliminat-o pe ocupanta locului 37 mondial, Camila Giorgi, scor 6-4, 6-2.

Gabriela Ruse performanţă uriaşă!

Gabriela Ruse a învins-o pe Camila Giorgi, jucătoare care a reușit să obțină performanțe notabile în acest sezon, după o revenire spectaculoasă. Sportiva în vârstă de 23 de ani s-a impus după o oră și 34 de minute de joc și a confirmat că spiritul său de luptă e o priveliște specială în circuitul WTA.

Jucătoarea din România nu s-a speriat de adversara ei mult mai consacrată și a făcut un meci mare. Partida a început echilibrat, cele două jucătoare câștigându-și serviciul până la scorul de 4-4 în primul set. Gabriela a reușit break-ul,. Ulterior, românca și-a fructificat prima șansă de set pe care a avut-o și și-a adjudecat prima manșă cu 6-4.

Italianca a recuperat unul dintre break-uri, dar Ruse nu a acuzat acel moment și s-a impus în final cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat puțin peste o oră și jumătate.

Pe cine va întâlni Gabriela Ruse în turul următor

Gabriela Ruse are cel mai bun sezon al carierei, care i-a adus în urmă cu câteva luni și primul titlu WTA din palmares, la Hamburg. Rezultatele bune au propulsat-o pe jucătoarea de 23 de ani în premieră în Top 100 WTA, iar ascensiunea ei poate crește simțitor dacă va reuși să mai lege câteva victorii la Chicago.

În turul următor, Gabriela Ruse o va întâlni pe Kateryna Kozlova (140 WTA, venită din calificări). Jucătoarea din Ucraina a trecut în primul tur de compatrioata ei Marta Kostyuk (57 WTA), scor (2)6-7, 6-3, 6-0.

Cât despre Camila Giorgi, aceasta a câștigat, în urmă cu câteva săptămâni, turneul de categorie „WTA 1000” de la Montreal. Sportiva din Italia mai are în palmares trofeele de la ‘s-Hertogenbosch (2015) și Linz (2018).

Pentru prezența în primul tur, Gabriela Ruse și-a asigurat un premiu în valoare de 4.100 de dolari. De asemenea, ea va primi 30 de puncte în clasamentul WTA.