VIDEO: Barcelona suspină după Gheorghe Hagi, înaintea duelului de titlu cu Atletico Madrid! Clipul superb postat de catalani

Giosanu Catinca / 08.05.2021, 00:09

Gheorghe Hagi, 55 de ani, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, și-a pus amprenta la Barcelona. De altfel, tehnicianul român a mărturisit, în urmă cu ceva timp, că are numeroase amintiri din perioada petrecută la Barcelona. Ei bine, astăzi el a fost plăcut surprins de oficialii clubului spaniol. Cei de la FC Barcelona au publicat pe una dintre cele mai utilizate rețele de socializare un videoclip în care ”regele” fotbalului românesc a strălucit la propriu, semn că suspină după fostul fotbalist.

Barcelona suspină după Gheorghe Hagi, înaintea duelului de titlu cu Atletico Madrid!

Gică Hagi, probabil cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, este regretat de cei de la Barcelona. În urmă cu câteva ore, oficialii clubului din Spania au adus în atenția fanilor un moment în care Gică Hagi a impresionat cu prestația sa. Despre ce este vorba aflați din videoclipul de mai jos. Iată ce a putut să le facă antrenorul român celor de la Atletico Madrid.

Clipul superb postat de catalani

Impresarul spaniol Josep Maria Minguella, 77 de ani, a povestit la un moment dat cum a fost mandatat de regretatul Johan Cruyff să-l aducă pe Gică Hagi la Barcelona în 1994.

”Hagi a ajuns la Real Madrid în 1990, venind de la Steaua. După doi ani, a plecat în Italia, la Brescia. Tot timpul am avut o relație foarte bună cu el. Se întâmpla în 1994, în timpul Campionatului Mondial din SUA. N-am putut să plec de la început în America din cauza faptului că trebuia să-mi aștept copiii să termine școala. Am ajuns la Mondial în a șasea zi a competiției, așa că primele meciuri le-am văzut la Barcelona și îmi amintesc că în a doua zi a CM s-a jucat Columbia – România, la Los Angeles, meci în care Hagi a marcat un golazo după 30 de minute. A primit mingea de la Munteanu, a scăpat pe banda stângă și a lovit-o de departe, surprinzând portarul columbian. A fost un gol monumental. Eu eram în casă, mă uitam la meci liniștit. Aveam telefon fix, pentru că atunci nu existau mobile. La două minute de la gol, sună telefonul. Cine era? Johan Cruyff, care-mi zice fără să mă salute: «Auzi, ăsta (n.r. Hagi) e cel pe care vreau să mi-l aduci!».”, a relatat agentul spaniol, conform sport.es.

Gică Hagi: ”Eu, extremă dreapta?! Nici să merg nu pot cu piciorul drept”

După cum era de așteptat, impresarul a acceptat imediat provocarea.

I-am răspuns: «Da, e ușor de adus, pentru că joacă la Brescia». I-am spus că mă voi duce în SUA, în locul unde stătea naționala României. «Nicio problemă», mi-a spus Cruyff. În acel moment, Barcelona nu-l mai avea pe Laudrup și avea nevoie de un jucător pe poziția de inter. Negocierea a fost foarte simplă. S-a semnat contractul în biroul fostului președinte al Barcelonei, Joan Gaspart. Hagi nu avea un salariu foarte mare la Brescia. Clubul italian n-a pus frână dorinței jucătorului de a veni la Barcelona. Când Hagi a ajuns la Barcelona, s-a întâlnit cu Stoicikov, iar primul lucru pe care i l-a spus bulgarul a fost: «Tu o să joci extremă dreapta», iar Hagi i-a răspuns: «Eu, extremă dreapta?! Nici să merg nu pot cu piciorul drept».”, a mai spus Josep Maria Minguella.