VIDEO EMOȚIONANT! S-a lansat o super melodie, în memoria marelui Ivan Patzaichin. O poți asculta și poți vedea clipul AICI!

Moldoveanu Camelia / 09.09.2021, 17:26
VIDEO EMOȚIONANT! S-a lansat o super melodie, în memoria marelui Ivan Patzaichin. O poți asculta și poți vedea clipul AICI!

Ivan Patzaichin a fost omagiat astăzi de către Subcarpați, împreună cu Rusalka, un ansamblu folcloric din Mila 23. Artiștii au realizat o melodie în memoriam legendarului caiacist. Videoclipul începe cu cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice în timp ce se plimba prin Deltă.

În memoriam: „Subcarpați și Rusalka – IVAN”

Cei de la Subcarpați au fost la începutul acestui an la Mila 23 pentru a filma cu Ivan Patzaichin imaginile pe care le puteți vedea astăzi în melodia „IVAN”. Nimic nu este întâmplător! Rusalka, ansamblul folcloric din piesă, este din Mila 23, locul unde marele campion s-a născut și a copilărit.

Originar din Mila 23, un mic sat de lipoveni din Delta Dunării, Ivan și-a folosit gloria pentru a da înapoi comunității sale sprijinul de care s-a bucurat în timpul carierei de sportiv, antrenor și, mai apoi, de antreprenor social. A iubit din toată inima natura, sportul, oamenii și cultura. Și-a dorit să promoveze valorile lipovenilor, să contribuie la profilul identitar local și la creșterea turismului cultural din Deltă. (…)

La începutul lui 2021, am avut onoarea să fim invitații lui Ivan, acasă, la Mila 23. Am găsit aici o comunitate vibrantă care, pe lângă tradiția de a oferi României cei mai mulți campioni olimpici la sporturile pe apă, se bucură și de o puternică tradiție muzicală. (…)

Ne-am propus, împreună cu Ivan și cu echipa lui, Rowmania, să aducem în actualitate prestația artistică a corului Rusalka din Mila 23 și să punem sub lumină aportul pe care amestecul multietnic absolut unic de aici îl poate aduce dezvoltării Deltei Dunării – un ținut ospitalier, care le-a permis comunităților locale să crească, să lase și să păstreze mărturii ale istoriei lor culturale, transformând Delta în una dintre cele mai cosmopolite și valoroase întinderi verzi-albastre din România.

Suntem onorați. Îți mulțumim, Ivan! Plecăciuni și ape line! Continuăm.”, spun cei de la Subcarpați.”, au transmis artiștii.

Ivan Patzaichin, elogiat de cel mai mare ziar de sport din Franța

Cel mai mare ziar de sport din Franța nu a putut trece cu vederea decesul unuia dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Prestigiosul L’Equipe a publicat un articol elogios la adresa fostului mare canotor:

Fostul canoist român Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani.

‘Un campion s-a transformat într-o stea’. A scris Comitetul Olimpic Român, aducându-i un ultim omagiu unei legende de neegalat. Născut în 1949, a debutat în 1967, iar un an mai târziu a câștigat prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice din Mexic. A mai adăugat trei medalii de aur și trei de argint la edițiile din 1972, 1980 și 1984. Dar și nouă titluri mondiale.

‘Ivan a fost cel mai mare canoist de pe planetă, a câștigat cele mai multe medalii’, spune Ioan Bîrlădeanu, președintele Federației Române de Kaiac Canoe. Patzaichin a ajutat la transformarea unui cătun de pescari din Delta Dunării – Mila – într-o pepinieră pentru campioni. Inspirați de exemplul lui, sute de tineri au luat vâslele și pagalele și aproximativ 20 dintre ei au devenit campioni olimpici, mondiali sau europeni”, a scris ziarul L’Equipe.