Update. Ivan Patzaichin, condus de sute de oameni pe ultimul drum. Campionul a fost înmormântat cu onoruri militare

Bordei Radu / 07.09.2021, 11:08
Update. Ivan Patzaichin, condus de sute de oameni pe ultimul drum. Campionul a fost înmormântat cu onoruri militare

UPDATE. Funeraliile de la cimitirul Bellu s-au încheiat. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare, cu trei focuri de armă, în prezența a câteva sute de persoane.

UPDATE. Trupul neînsuflețit al marelui Ivan Patzaichin a ajuns la cimitirul Bellu, unde i se ține slujba. 

UPDATE. Leon Rotman, fost canoist, dublu campion olimpic la Melbourne, în 1956, a vorbit despre impactul pe care l-a avut Ivan Patzaichin.

„Fiind generații diferite, nu am fost prieteni apropiați, dar am fost prieteni. Ne vedeam la evenimente. Pe Ivan nimeni nu a putut să se supere. Era bun cu toată lumea”, a declarat Rotman pentru cei prezenți.

UPDATE. La finalul slujbei, Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, a oferit câteva cuvinte de „Adio!”

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, spus fiica lui Ivan Patzaichin.

UPDATE. La cimitirul Bellu au venit, pentru un ultim omagiu, sute de oameni. 

UPDATE. Trupul lui Ivan Patzaichin a fost depus la stadionul Dinamo, unde s-a ținut și o slujbă. În aceste momente, la cimitirul Bellu a sosit Garda de Onoare. Cortegiul funerar a plecat de la stadionul Dinamo. 

Ziua de marți va fi una de doliu pentru tot sportul românesc. Marele Ivan Patzaichin va fi condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul fostului campion olimpic a fost depus la Clubul Sportiv Dinamo, iar marți va avea loc înmormântarea. Oamenii vor putea să își rămas bun, pentru ultima oară, de la una din figurile de legendă din țara noastră.

Ivan Patzaichin, alături de Ilie Năstase, Nadia Comâneci sau Gică Hagi, reprezintă unul din motivele de mândrie a iubitorilor sportului și nu numai. Din păcate, fostul canotor de legendă a decedat la 71 de ani, răpus de o boală cruntă.

Campionul Ivan Patzaichin va avea parte de onoruri militare. Unde va fi înmormântat cel care a făcut istorie pentru România

Aproape sigur multă lume va dori să fie prezentă la Cimitirul Bellu, acolo unde marți va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Acesta va beneficia de onoruri militare.

Oamenii își vor lua la revedere de la cel care a oferit multe momente de neuitat. Performanțele lui stau mărturie despre forța interioară și voința de care a dat dovadă. Patzaichin a acumulat 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic.

A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale.

Însă a intrat în legendă datorită performanțelor deosebite obținute la Jocurile Olimpice. În cele 5 ediții la care a participat, a cucerit de 4 ori aurul olimpic și a devenit unul din cei mai importanți sportivi din istorie. Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 sunt bornele celor mai importante performanțe ale fostului campion. Acesta a maia cumulat și 3 medalii de argint, în 1972, 1980 și 1984.

„Ivan a plecat și nu se mai întoarce”. Mesajul care a zguduit România, în duminica neagră

Familia lui Ivan Patzaichin a anunțat dispariția fostului mare campion, pe rețelele de socializare. România a fost șocată, mai ales că avea să mai piardă o personalitate uriașă, în aceeași zi. Marele actor Ion Caramitru a decedat și el, la 79 de ani.

Ivan Patzaichin a murit după o lungă suferinţă, cauzată de un cancer pulmonar. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală. Ultimul mesaj l-a trimis ziaristului Gabi Safta, cu care acesta avea o relație bună. „Sunt la analize, este spre bine” i-ar fi transmis jurnalistului, pe 3 septembrie. Din păcate, situația lui nu s-a îmbunătățit și boala l-a răpus.

Traseul ultimului drum al lui Ivan Patzaichin

Familia lui Ivan Patzaichin a publicat traseul complet al zilei în care marele campion este înmormântat.

Completare: Plecarea spre Bellu are loc la ora 14:00, pe traseul: Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

Familia și apropiații revin cu detalii despre ceremonia de rămas bun pentru Ivan Patzaichin.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo.