VIDEO EXCLUSIV. Cum l-au trădat Gică Hagi și Gică Popescu pe șeful fotbalului românesc. Mircea Sandu, declarații tari despre liderii „Generației de Aur”

Giosanu Catinca / 23.11.2021, 19:05
VIDEO EXCLUSIV. Cum l-au trădat Gică Hagi și Gică Popescu pe șeful fotbalului românesc. Mircea Sandu, declarații tari despre liderii „Generației de Aur”

Fostul șef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, a explicat cum l-au trădat Gică Hagi și Gică Popescu. Declarațiile lui vin la scurt timp după ce Victor Pițurcă a povestit cum a ajuns să fie demis de pe banca naționalei din cauza unui conflict cu antrenorul de la Farul Constanța.

Mircea Sandu, declarații tranșante despre liderii „Generației de Aur”

În 1999, Victor Pițurcă era selecționer și a calificat naționala la EURO 2000. Hagi se retrăsese, dar ulterior a acceptat să revină sub ”tricolor” și a jucat ultimele meciuri din preliminarii.

Ulterior, Gică Hagi a cerut primă întreagă de calificare, dar selecționerul s-a opus. Acela a fost momentul în care Pițurcă a intrat în conflict cu liderii ”Generației de Aur”. Fostul selecționer a explicat, în urmă cu trei zile, cum a ajuns să fie demis de pe banca naționalei. Pe scurt, el a declarat că singurul vinovat pentru toate cele întâmplate Mircea Sandu.

Fostul șef de la Casa Fotbalului a luat act de declarațiile lui Victor Pițurcă și a reacționat.

”Hagi și Popescu m-au trădat, pentru că s-au retras fără să anunțe”

Într-o intervenție la Playsport Live, Mircea Sandu a explicat cum au stat, de fapt, lucrurile la momentul respectiv.

Deci, am mai spus că tot ce a rămas bun a rămas fotbalului și tot ce a fost rău am preluat eu. La momentul respectiv, nimeni nu ar fi putut să ia o altă decizie în care Petrescu, Popescu, Hagi și, probabil, și alții. Faptul că după turneul final ei s-au retras mie mi-a spus că eu am făcut o greșeală. Dacă atunci luam decizia de a-l asculta pe Pițurcă și ei nu mai veneau la echipa națională era un lucru, faptul că mi-am asumat și am rămas cu jucătorii, renunțând la antrenor, mi-am asumat la fel.

Am încercat foarte mult să merg cu Pițurcă la Istanbul, de două trei ori am încercat să îl conving. Oltean încăpățânat cum este, nu a vrut nici în ruptul capului. Și așa a fost momentul… am ales între antrenor și jucători. După aceea jucătorii m-au trădat…nu pe mine, fotbalul, echipa națională… Ei trebuiau să se orienteze. E greu, la 32-33 de ani… să duci în ambele planuri.

În 1998 de exemplu am avut probleme cu Puiu și Puiu nu a prea acceptat prezența lui Pițurcă pe lângă echipa națională. Dar mi se pare normal când se apropie un contract de încheiere să se știe cine vine și ce va face

Decizia pe care am luat-o atunci… Pițurcă are dreptate că nu am mers pe mâna lui, el nu a vrut să meargă la Istanbul. Nu știu dacă cu el aveam agisuratăe cele două calificări…”, a declarat Mircea Sandu, într-o intervenție la Playsport Live.