VIDEO EXCLUSIV. Sorin Ghionea tranșează disputa FCSB – CSA: „Eu am jucat pentru Steaua!”. Care sunt argumentele fostului fundaș central

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.05.2022, 20:38
VIDEO EXCLUSIV. Sorin Ghionea tranșează disputa FCSB – CSA: „Eu am jucat pentru Steaua!”. Care sunt argumentele fostului fundaș central

Sorin Ghionea este convins că el a jucat pentru Steaua, ci nu pentru FCSB, așa cum se numește echipa în acest moment. Fostul fundaș central a fost invitat al emisiunii PlaySport Live și cu această ocazie a explicat cum vede el această dispută pentru palmaresul Stelei.

Sorin Ghionea este sigur că FCSB este continuatoarea pe linie sportivă a echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Iar argumentele fostului fotbalist se bazează pe simpatia uriașă pe care o avea Gigi Becali pe vremea când el juca acolo.

Sorin Ghionea a explicat că modul în care sunt primiți cei de la FCSB la meciuri dovedește că această echipă este de fapt Steaua

De asemenea, el a spus că și în prezent vicecampioana este extrem de iubită în țară. Și că spectatorii umplu stadioanele, din București și din Provincie, la partidele acesteia.

Eu pentru cine am jucat? Nu am jucat pentru Steaua? Era Steaua și avea 4,5,6 milioane de suporteri în țară. Când am venit de la Vaslui, după al doilea titlu, sezonul 2005-2006, nu puteam să mergem. Mașina Jandarmeriei nu are voie să meargă în față, trebuie să meargă în spate. A fost nevoie de ante-mergător, te baricada lumea cu mașinile în drum spre Moldova. Ne-am oprit la Buzău, unde era un eveniment în centrul orașului și s-a oprit evenimentul ca să mergem noi pe scenă și ne aclamau oamenii.

„Singurul motiv pentru care a început această luptă este cel financiar”

Eu asta știu, pentru echipa asta știu că am jucat. Știu că ne-am calificat în Champions League după mulți ani cu Standard Liege. Ne-am calificat într-o dublă cu Galatasaray. Cu Real Madrid, cu Olympique Lyon. Singurul criteriu pentru care a început această luptă este cel financiar și sper să nu ajungă să separe și suporterii în două. E păcat să dispară echipe. La fel s-a făcut și la Rapid. A plecat domnul Copos, ce s-a ales de Rapid?

Am văzut că la Craiova stadionul a fost plin când a jucat FCSB. Cred că dacă mai era miză, la Buzău (n.r. la meciul cu CFR Cluj) se urcau oamenii în turn, ca pe vremuri. Pe Arena Națională vin 20.000 de oameni. Eu asta știu”, a spus Sorin Ghionea la PlaySport Live.

EXCLUSIV. Gigi Becali, apărat de un fost campion cu FCSB. Mesaj pentru jucători: „El nu se poate implica în calitatea ta de sportiv”