VIDEO EXCLUSIV Viața de roman a lui Bănel Nicoliță. Întâlnirea cu turcul Hussein i-a schimbat destinul. „4 ani n-am văzut niciun ban”

Bordei Radu / 24.12.2021, 07:26
VIDEO EXCLUSIV Viața de roman a lui Bănel Nicoliță. Întâlnirea cu turcul Hussein i-a schimbat destinul. „4 ani n-am văzut niciun ban”

Bănel Nicoliță rămâne un nume popular în fotbalul românesc. Lumea nu a uitat pe jucătorul neobosit, care alerga tot meciul, în tricoul Stelei. Chiar dacă au existat și momente grele, cum ar fi autogolul de pe Santiago Bernabeu, Nicoliță a impresionat mereu nu doar prin capacitatea sa de efort, dar și prin modestia sa.

De aceea, a fost un fotbalist iubit de fanii roș-albaștri și respectat de rivali. Mai ales că a avut origini umile, dintr-o familie foarte săracă, de la Făurei. Nimeni nu credea că va ajunge să joace pe unele din cele mai mari stadioane din Europa.

Viața de roman al lui Bănel Nicoliță. Cine i-a dat șansa să ajunge fotbalist profesionist

Într-un interviu special, pe care l-a acordat pentru Playsport, fostul mijlocaș al roș-albaștrilor, a prezentat primii săi pași în fotbal. Norocul i-a surâs, când nu se aștepta.

Puțini au crezut în mine în acei ani. De fapt, un singur om a mizat pe mine cu ochii închiși, fiind convins că am potențial mare pentru performanță. Este turcul Hussein Tekynalp, care mi-a zis de la 16 ani: ”Tu vei ajunge un jucător mare!”. Mi-a dat banderola la Brăila, m-a botezat “Jardel” și a făcut de așa natură încât să nu-mi lipsească nimic. De la cazare, echipament și vitamine până la aprovizionarea familiei. Mi-a oferit o deschidere totală și m-a ajutat să capăt o mare încredere. Iar eu am răspuns cu o muncă infernală: nu era antrenament după care să nu mai stau pe teren încă vreo trei ore, să mai repet, să mai acumulez, ne-a explicat Bănel Nicoliță

Când a câștigat primii săi bani din fotbal. Detalii incredibile despre cum era plătit Bănel Nicoliță

Deși și-a văzut visul cu ochii, de a deveni fotbalist, Nicoliță nu a „beneficiat” imediat de toate avantajele pe care această viață le aducea. Fotbalistul a explicat când s-a bucurat de primii săi bani, câștigați pe teren.

N-o să mă credeți dacă vă spun că n-am văzut un ban timp de patru ani, cât am jucat la Brăila! Hussein nu mi-a lăsat niciun fel de finanțe pe mână. Aveam șofer la dispoziție, cu el mergeam la magazin să cumpăr tot ce trebuia pentru acasă, după care plecam spre Făurei cu portbagajul lipit de asfalt. Bani de buzunar, niciodată! La fel, spuneam că am nevoie de blugi sau încălțări, plecam cu șoferul la cumpărături. N-am ieșit niciodată din cuvântul lui Hussein, care m-a văzut și că sunt un tip corect, a explicat Nicoliță