VIDEO. Imagini de colecție cu „Regele” Gică Hagi la Galatasaray! Au trecut 25 de ani de la prezentarea sa: „Maradona din Carpați, legenda noastră!”

Marian Cărăvan / 31.07.2021, 12:10
VIDEO. Imagini de colecție cu „Regele” Gică Hagi la Galatasaray! Au trecut 25 de ani de la prezentarea sa: „Maradona din Carpați, legenda noastră!”

Ce înseamnă Gheorghe Hagi pentru Galatasaray? La un sfert de veac de la prezentarea oficială la clubul de pe malul Bosforului, „Regele” este din nou în atenția turcilor. Imagini de colecție cu „Regele” Gică Hagi la Galatasaray!

25 de la prezentarea lui Hagi la Galatasaray. Imagini de colecție

Omul sfințește locul. I se potrivește perfect lui Gheorghe Hagi. Clubul turc Galatasaray își arată recunoștința pentru fotbalistul român care a scris istorie la echipa de pe malurile Bosforului.

Au trecut 25 de ani de la prezentarea oficială a lui Hagi la Galatasaray, iar turcii au marcat cum se cuvine momentul. Elogiile curg pe bandă rulantă.

Maradona din Carpați, Comandantul, Legenda noastră”, au postat cei de la Galatasaray pe contul oficial de Twitter.

Iar „I love you, Hagi” nu mai are nevoie de nicio traducere. Galatasaray recunoaște meritele lui Gheorghe Hagi în obținerea unor trofee importante. Semnarea contractului cu Galata a reprezentat startul unei ere înscrise cu litere de aur în istoria clubului din Istanbul. Imaginile de colecție cu „Regele” Gică Hagi la Galatasaray sunt emoționante și după un sfert de veac.

Imagini de colectie cu „Regele” Gica Hagi la Galatasaray
Imagini de colectie cu „Regele” Gica Hagi la Galatasaray

Galatasaray, echipa la care Hagi a cunoscut gloria

Printre echipele la care a activat Gică Hagi în cariera sa se numără și Galatasaray. Regele a scos practic din anonimat echipa de pe malurile Bosforului, la care a scris istorie. Galatasaray este totodadă formația la care fostul internațional a avut cele mai mari reușite în plan fotbalistic. Numele lui Gheorghe Hagi era pe buzele tuturor, bucurându-se de o popularitate imensă în rândul fanaticilor suporteri turci.

A devenit idol pentru fanii turci, aceștia scandându-i numele chiar și după retragerea din fotbal și cântând un refren devenit celebru, „I love you Hagi”. În ciuda finalului de carieră, în general Hagi a fost totuși un jucător fair-play, care era penalizat foarte rar de arbitri.

După ce s-a despărțit de Barcelona, unde nu se mai înțelegea cu antrenorul de atunci al catalanilor, Johan Cruyff, Hagi a cunoscut gloria în Turcia. Palmaresul său în tricoul lui Galatasaray e fabulos. Patru titluri de campion, două Cupe ale Turciei, Supercupa Turciei (de două ori) sunt rezutatele pe plan intern cu Galata. Tot cu Hagi în teren, echipa din Istanbul a reușit cele mai mari performanțe pe plan european din istoria fotbalului turc. În 2000 și-a condus echipa spre câștigarea Cupei UEFA, cu Fatih Terim pe banca tehnică. Apoi, cu Mircea Lucescu antrenor, Gică Hagi a adus și Supercupa Europei în vitrina celor de la Galatasaray.

Gheorghe Hagi, actualul antrenor al echipei Farul, a jucat la Galatasaray în perioada 1996-2001. 132 de meciuri și 59 de goluri sunt cifrele lui Gheorghe Hagi în tricoul lui Galatasaray.