Ode pentru David Popovici după prestația istorică de la Campionatul Mondial: „Ești inspirație, admirație și motivație!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.06.2022, 22:28
Ode pentru David Popovici după prestația istorică de la Campionatul Mondial: „Ești inspirație, admirație și motivație!”

David Popovici a generat fără îndoială un val uriaș de mândrie printre pasionații de sport din România, și nu numai, după prestația istorică de la Campionatul Mondial de natație în bazin de 50 de metri de la Budapesta. Iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu avea cum să rămână impasibil la acest moment unic în istoria sportului din țara noastră.

COSR i-a acordat lui David Popovici ce i se cuvine după prestația fulminantă de la Campionatul Mondial

Unic pentru că David Popovici a adus primele medalii mondiale de aur pentru natația românescă, în probe masculine. În plus, el a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria probei de 200 de metri liber. Și al doilea cel mai tânăr în istoria celei de 100 de metri liber.

Mai mult, a devenit doar al doilea înotător din istorie care câștigă aceste două probe la aceeași ediție a Campionatului Mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery. La chiar prima ediție a acestei competiții, desfășurate în 1973 la Belgrad.

Astfel, este clar că David Popovici merită absolut toate aprecierile și cuvintele frumoase care i se aduc în acest zile. Iar cei de la COSR au încercat să le rezume pe toate și i-au transmis tânărului înotător legitimat la CS Dinamo că reprezintă o adevărată inspirație pentru toți sportivii care aspiră spre vârful piramidei.

Cuvinte uriașe pentru noul rege al natației mondiale

Aur, David Popovici!

Copilul minune al înotului mondial a ‘recidivat’ la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. E primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ‘adoptat’. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, a transmis COSR pe Facebook.

Ce scriu L’Equipe sau Marca după ce David Popovici a scris istorie la Mondialul de natație. „Un star în ascensiune”