VIDEO. Secretul cel mai bine păzit despre banii lui Ion Țiriac: „Eu nu am fost ca Năstase și ca alții. Am fost nevoit să muncesc”

Giosanu Catinca / 26.09.2021, 11:20
VIDEO. Secretul cel mai bine păzit despre banii lui Ion Țiriac: „Eu nu am fost ca Năstase și ca alții. Am fost nevoit să muncesc”

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Fostul jucător de tenis a muncit din greu pentru a ajunge la nivelul la care este astăzi. Magnatul a mărturisit că a fost mai puțin norocos decât alți oameni cu bani care și-au pus amprenta în lumea sportului românesc.

Ion Țiriac: ”Am muncit mult mai mult ca Ilie Năstase”

Ion Țiriac susține că nu poate fi comparat cu unul dintre cei mai mari sportivi din România. Miliardarul a făcut referire la Ilie Năstase, despre care a povestit că a ajuns la vârsta de 75 de ani fără să muncească măcar o zi în viața lui.

Eu am știut nu atât să îmi număr banii, nu am fost Hagi sau Tudose să număr banii. Am avut oarecare talent. Dar am muncit totdeauna mult mai mult ca Ilie Năstase sau ca alții, pentru nu că nu aveam talentul lor. Aceasta muncă s-a răsfrânt pe urmă și la toate celelalte activități pe care le-am avut. Dar eu am spus primul lucru și am spus în felul următor: ”Domne eu am fost om bogat prima dată în viața mea când am intrat în cârciuma aia…”

Eu am fost cu Costică Năstase, nu cu Ilie, înaintea lui, la Paris, pentru ăia doi franci. Puneam o farfurie cu spaghete la mijloc și spuneam: ”Unu, doi, trei, fiecare cât poate să mănânce.” Că atât aveam, doi franci.”, a dezvăluit Ion Țiriac, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, transmisă de gsp.ro.

Câți bani câștigă, de fapt, un jucător de tenis

Miliardarul român a evidențiat faptul că un jucător de tenis care evoluează la Wimbledon câștigă o sumă impresionantă de bani chiar dacă pierde partida.

Un jucător de tenis la Wimbledon, la primul tur dacă pierde, ia 50.000 de lire sterline. 50.000 de lire sterline este salariul a trei secretare la Londra și a patru la București pe patru sau pe trei ani. Deci, gândiți-vă! Și tot nu ajunge. De dimineață a trebuit să răspund la jucători de a mări prețul cu încă zece la sută.

Oamenii ăștia sunt de pe altă lume. Este absolut sport profesionist. Este absolut tot ce vrei, dar Madridul, de exemplu, are 15 milioane premii. Încă 10% ar însemnă 16 sau 17 milioane. Atât timp cât piața merge, merită să le dai mai mult. Întrebarea e până unde e limita. Și limita la dumnealor este, pentru că trăiesc în Statele Unite, undeva la cinci sute de milioane.”, a mai spus Țiriac.

Auzind afirmațiile lui Ion Țiriac, Ilie Năstase a ținut să îi dea replica prietenului său.

Bancurile lui sunt vechi. Mai ajungeam eu numărul unu în lume dacă nu aș fi muncit? Nu cred! În vremea mea mă luptam cu titani ai tenisului, trebuia să muncesc pe brânci ca să-i înving. Credeți că era ușor?

S-a dat și el deștept. Da, poate că n-am muncit cât a muncit el, asta da, așa e, dar am muncit mult și eu.”, a fost reacția fostului lider ATP.