VIDEO SPECIAL. 8 detalii care nu s-au văzut la TV de la meciul de deschidere al Mondialului: cine e românul de pe banca Qatarului, parcările cu bolizi de superlux și cadourile plasate pe toate locurile stadionului

Justin Gafiuc 20.11.2022, 19:24
VIDEO SPECIAL. 8 detalii care nu s-au văzut la TV de la meciul de deschidere al Mondialului: cine e românul de pe banca Qatarului, parcările cu bolizi de superlux și cadourile plasate pe toate locurile stadionului

Un fluviu de mașini s-a revărsat duminică seara spre arena Al Bayt din Al Khor, situată la circa 50 km de Doha, pentru meciul de deschidere al Cupei Mondiale. Iar norocoșii care au obținut bilete și invitații au făcut bine dacă au venit ceva mai devreme la spectaculosul stadion în formă de cort, situat într-o zonă deșertică.

Și, dincolo de ceea ce planeta a văzut în transmisiunile TV, lucruri interesante și inedite s-au petrecut și în jurul evenimentului, dincolo de focusul a sute de camere de luat vederi.

Show-room cu mașini de zeci de milioane de euro

1) Parcările s-au umplut numai cu mașini de superlux. Spațiul din preajma arenei arăta ca un imens show-room cu cei mai miraculoși bolizi posibili, ultimele modele de Porsche, Range Rover, Mercedes, Masseratti sau Lexus. Iar pe lângă ele roiau, bineînțeles, șoferii limuzinelor sau proprietarii cu averi colosale, pentru care a se etala cu un bolid e una dintre dovezile supreme ale statutului social.

2) Și una tot din aria auto. Drumul de la Doha spre Al Khor se întinde pe câte 5 benzi pe sens și Ferească-te Sfântul să stai în calea unui ”avion” cu caii putere declanșați: furioșii rulează în spatele tău la câțiva centimetri și nu se ezită chiar să te împingă puțin de la spate din mers pentru a-și arăta dominația pe carosabil.

Armatele de voluntari binevoitori

3) Spectacolul suporterilor a fost unul impresionant. Mici concerte oferite de fani din întreaga lume, prietenii lansate instantaneu, valuri de steaguri. Nimeni n-a simțit nevoia să intervină în vreun fel nici măcar atunci când continuau show-ul chiar în momentele în care treceau prin porțile de securitate către tribune.

4) O armată de voluntari roiește și la Al Khor, precum și în toate celelalte puncte ale Mondialului. Oamenii sunt extrem de binevoitori și implicați în sprijinul vizitatorilor, chiar dacă nu stăpânesc informațiile necesare găsesc imediat soluții de rezolvare. Uneori ai senzația că insistența cu care vot să te ajute atinge cote exagerate, dar e vorba de fapt de bunăvoință și dorința de a pune umărul la bunul mers al CM.

Rugăciuni pe esplanadele din jurul arenei

5) La intrările în stadion se află camere de rugăciune. Iar înaintea partidei de deschidere, musulmanii și-au efectuat ritualul de seară chiar și pe esplanadele din jurul stadionului, câte 10-20 de minute.

6) Pe toate cele 60.000 de locuri ale arenei au fost plasate pungi cu cadouri simbolice pentru toți cei prezenți la partida de inagurare. Iar în interior s-au aflat mascota competiției, emblema Mondialului, o insignă, un fular și brățară.

Del Piero și Ozil pe covorul roșu

7) Accesul la loje s-a făcut pe un imens covor roșu, iar printre vedetele care și-au făcut apariția la deschidere s-au numărat Del Piero, Mesut Ozil sau Maldini. Oficiali de pe toate continentele au venit îmbrăcați la patru ace, iar toaletele doamnelor au luat ochii.

8) În afara lui Istvan Kovacs, arbitrul de rezervă al meciului de la Al Khor, România a mai avut o legătură necunoscută cu partia Qatar – Ecuador. În staff-ul medical al gazdelor se află și un fizioterapeut român, Cosmin Horobeanu, care a stat chiar în spatele băncii gazdelor. El e stabilit de circa două decenii la Doha, iar de câțiva ani a fost cooptat la echipa națională de fotbal.