Viitorul fundaș central al României? Florin Bratu: „Va fi de bani mulți! Va ajunge la echipa națională!”

Bădulescu Silvian 18.08.2022, 14:30
Viitorul fundaș central al României? Florin Bratu: „Va fi de bani mulți! Va ajunge la echipa națională!”

Florin Bratu a încheiat colaborarea cu Federația Română de Fotbal. Totuși, în scurtul timp petrecut la cârma naționalei U21, fostul atacant a remarcat un fotbalist pe care-l vede, în viitor, fundașul central de bază al echipei de seniori.

Florin Bratu, impresionat de Victor Dican

Florin Bratu a fost, timp de un an, selecționerul naționalei U21. În acest timp, fostul atacant a condus echipa de juniori doar în meciuri amicale. România este calificată direct la Europeanul de Tineret din 2023, unde va fi gazdă, alături de Georgia. În locul acestuia a fost numit Emil Săndoi.

În urmă cu câteva zile, colaborarea dintre Bratu și FRF s-a încheiat. Totuși, cel care a trecut pe la Dinamo și Rapid ca jucător a remarcat un fotbalist pe care-l vede viitorul fundaș central al naționalei de seniori.

Victor Dican, fotbalist legitimat la FC Botoșani, este considerat de Florin Bratu un fotbalist care, în viitor, poate să fie de bază pentru „tricolori”.

Pe Dican l-am antrenat la lotul de tineret. Face 22 de ani. Chiar am vorbit cu domnul Iftime în momentul în care l-a luat la Botoșani de la „U” Cluj. Eu cred că Victor Dican va mai juca un an la acest nivel. Să aibă meciuri în picioare săptămână de săptămână, iar anul viitor va fu un fundaș de bani mulți! Sincer, e un jucător serios și sigur, cu disciplină multă, așa cum îl știu, va ajunge la echipa națională mare.”, a declarat Florin Bratu la emisiunea Fotbal Club.

Victor Dican a fost adus de FC Botoșani de la Universitatea Cluj. Fundaș central, dar și „închizător”, fotbalistul de 21 de ani a crescut la Damila Măciuca și Râmnicu Vâlcea.

Motivele pentru care Florin Bratu și FRF au încetat colaborarea

În urmă cu câteva zile, Federația Română de Fotbal a anunțat despărțirea de Florin Bratu.

Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate, a preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc, și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său. Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători!”, se arată în comunicatul emis de frf.ro.

Florin Bratu, „tricolor” ca jucător în 14 ocazii, între 2003 și 2008, a oferit explicațiile care au dus la acest deznodământ.

Nu ne-am înțeles și am decis de comun acord. La anumite clauze nu am fost pe aceeași lungime. Mai contează acum? Dacă nu ne-am înțeles… Eu oricum le mulțumesc pentru anul acesta, foarte bun ca experiență. Am vorbit, cam două săptămâni și jumătate am stat. Mergem înainte. Nu poți să ai cele mai bune rezultate într-un an în care vezi 43 de jucători. Ne-a bătut Italia, Mexic. Astea au fost rezultatele. Când vrei să formezi o echipă într-un an, doi, nu trebuie să primeze rezultatul. Trebuie se vezi jucători, să rulezi. Acum, Emil Săndoi are munca puțin mai ușoară. Și îl voi ajuta cu tot ce voi putea”, a spus Florin Bratu la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe