EXCLUSIV Viorel Moldovan, aproape să preia naționala României. Cum au decurs negocierile cu Burleanu

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.10.2021, 19:45
EXCLUSIV Viorel Moldovan, aproape să preia naționala României. Cum au decurs negocierile cu Burleanu

Viorel Moldovan a fost invitat în emisiunea PlaySport Live de pe PlaySport.ro. Printre altele, fostul mare atacant al naționalei României a analizat meciul „tricolorilor” lui Mirel Rădoi cu Germania din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Viorel Moldovan s-a aflat pe lista Federației Române de Fotbal

De asemenea, fostul selecționer al naționalei de tineret a României a dezvăluit că a fost în discuții pentru a prelua chiar prima reprezentativă. S-a întâmplat după Campionatul European din Franța din 2016.

Atunci, Viorel Moldovan era secundul lui Anghel Iordănescu. Iar după plecarea acestuia de pe banca naționalei, el a avut discuții cu șefii Federației Române de Fotbal pentru a continua munca lui „tata Puiu”.

Viorel Moldovan a dorit să plece în Franța

În cele din urmă însă discuțiile nu s-au materializat. Asta și din cauza faptului că fostul atacant și-a dorit foarte mult să meargă să antreneze în Franța.

Așa că a preluat la momentul respectiv banca tehnică a lui Auxerre, echipă aflată în Ligue 2. Aventura sa acolo nu a fost însă chiar cea mai fericită, după cum el însuși a mărturisit.

Da, au fost în perioada în care eram atunci la Federație. Au fost niște tatonări, dar am ales la vremea respectivă, după Campionatul European din Franța să plec în Franța. Mi-am dorit foarte mult să intru pe piață acolo și să mă stabilizez, să reușesc. Nu am reușit acest lucru. Experiența mea la Auxerre nu a fost una pozitivă.

E greu, mi-am dorit foarte mult să plec. Să repar o anumită chestie pe care am făcut-o cu ani în urmă. Au fost mai mulți factori. Până la urmă nu mi-a ieșit cum mă gândeam eu. Îmi doream foarte mult să mă întorc în Franța”, a spus Viorel Moldovan la PlaySport Live.

Cariera fabuloasă de jucător a lui Moldovan

Moldovan a fost demis de pe banca echipei franceze după doar 11 meciuri. Ulterior, el a revenit în fotbalul românesc, unde a pregătit Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

În schimb, cariera de jucător al lui Viorel Moldovan este mult mai impresionantă decât cea de antrenor. Cel puțin până în acest moment.

Fostul atacant a jucat în România pentru Gloria Bistrița, Dinamo, Poli Timișoara și Rapid. Consacrarea a cunoscut-o însă în străinătate, unde a evoluat pentru nume uriașe precum Grasshoppers Zurich, Coventry City, Fenerbahce sau Nantes.

Cu formația franceză a reușit chiar să câștige titlul în Ligue 1 în sezonul 2000-2001, având o contribuție semnificativă la acest succes. A mai cucerit o Supercupă a Franței cu Nantes, un titlu al Elveției cu Grasshoppers și două Cupe ale României cu Rapid.

Pentru naționala României a jucat 70 de meciuri și a marcat 25 de goluri. A fost de două ori golgheter în Elveția, în sezoanele 1995-1996 și 1996-1997.

EXCLUSIV | Explicație surprinzătoare pentru ultimele rezultate ale naționalei: „Și-a dat seama și Mirel Rădoi!” Sfatul lui Viorel Moldovan, la Playsport Live

VIDEO EXCLUSIV „M-a bufnit râsul când am auzit ce-a zis nea Mircea”. De ce s-a amuzat Viorel Moldovan de declarațiile lui Mircea Lucescu