Visul lui David Popovici: să devină călugăr shaolin. „Am făcut și meditații”

Octavian Vasilescu / 30.06.2022, 10:47
Visul lui David Popovici: să devină călugăr shaolin. „Am făcut și meditații”

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație, unde a obținut două medalii de aur.

Popovici a acordat acum un interviu în care a vorbit despre educația din România, dar și despre ce ar fi făcut dacă nu ar fi ajuns sportiv de performanță.

David Popovici ar fi vrut să devină călugăr shaolin

Dublul campion mondial de la Budapesta a fost întrebat în ce domeniu ar fi vrut să activeze, dacă nu ar fi ales natația. Popovici a surprins și a spus că în copilărie visa să devină călugăr shaolin sau magician:

Nu știu ce aș fi ales, ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu…ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urma am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari dar nu știu dacă as fi devenit actor.

Nu știu ce as fi ales eu dar cred ca m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a spus David Popovici, pentru Euronews România.

Kobe Bryant, model pentru Popovici

Regretatul Kobe Bryant rămâne un model pentru David Popovici. Sportivul legitimat la CS Dinamo a spus ce a învățat de la fostul mare baschetbalist, decedat în 2020:

De la Kobe Bryant am învățat un lucru simplu: de la căpuţ pleacă totul”, a mai spus Popovici.

Gică Popescu îl laudă

David Popovici a fost invitat, luni, la Palatul Victoria. Dublul campion mondial s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu unul dintre consilierii acestuia, Gheorghe Popescu.

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona se bucură să vadă că David laudă mereu munca colaboratorilor săi:

A fost o întâlnire normală, cum s-a văzut și la televizor. David Popovici a fost foarte relaxat, degajat, așa cum îl știți. Acesta este stilul lui. Arată ca un campion, mă bucur că ne-am întâlnit! Este un tip foarte matur pentru vârsta lui.

Un mare merit îl au toți cei care se află în jurul său. El își apreciază foarte mult echipa, se vede acest lucru. Știe că nu ar fi putut ajunge aici fără ei, iar acest lucru este foarte important”, a transmis Gheorghe Popescu, pentru Playsport.

David Popovici s-a întors cu două medalii de aur de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. El a triumfat în probele de 100 metri liber și 200 metri liber.

VEZI AICI Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

VIDEO David Popovici s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă și Gică Popescu