Vitaliy Mykolenko, reacție dură la adresa fotbaliștilor din Rusia. „Veți fi închiși în temniță și m-aș bucura”

Moldoveanu Camelia / 01.03.2022, 19:49
Vitaliy Mykolenko, reacție dură la adresa fotbaliștilor din Rusia. „Veți fi închiși în temniță și m-aș bucura”

Războiul din Ucraina l-a determinat pe Vitaliy Mykolenko, fundașul ucrainean transferat de Dinamo Kiev la Everton, să transmită un mesaj dur naționalei Rusiei, în frunte cu căpitanul, Artem Dzyuba. Reacția plină de supărare a fotbalistului a făcut înconjurul lumii.

Vitaliy Mykolenko a răbufnit la adresa rușilor

Dinamo Kiev l-a cedat pe Vitaliy Mykolenko, pentru 23,5 milioane de euro, celor de la Everton, în această iarnă. Fotbalistul a fost surprins în lacrimi, alături de compatriotul și rivalul din teren, Oleksandr Zinchenko, în meciul contra Manchester City.

Se pare că evenimentele din Ucraina l-au tulburat foarte tare pe Vitaliy Mykolenko și l-au determinat să adreseze un mesaj dur jucătorilor naționalei Rusiei, în frunte cu căpitanul, Artem Dzyuba.

În timp ce tu, nenorocitule, rămâi tăcut alături de colegii tăi idioți din fotbal, civili pașnici sunt uciși în Ucraina. Voi, alături de copiii voștri, veți fi închiși în temniță pentru tot restul vieții. Și m-aș bucura”, a scris Mykolenko pe Instagram.

Mirror notează faptul că Artem Dzyuba, căpitanul naționalei Rusiei și jucătorul celor de la Zenit „nu a postat pe rețelele sociale de când președintele Putin a ordonat invazia din Ucraina, joi dimineața. Ultima lui postare a fost o poză cu un leu îmbrăcat în culorile lui Zenit pentru a marca o sărbătoare națională de pe 23 februarie. Între timp, Mykolenko a urmărit cum țara sa natală este devastată de rachete, cum trupele ruse se apropie de capitala Kiev, iar sute de mii de oameni fug pentru a fi în siguranță”

Vezi pe playsport.ro: Vitaliy Mykolenko, mesaj emoționant pentru Mircea Lucescu.

Rivali în teren, doi fotbaliști ucraineni împart aceeași suferință

Ucrainenii Vitali Mykolenko (22 de ani), fundașul celor de la Everton, și Oleksandr Zinchenko (25 de ani), apărătorul celor de la Manchester City, au împărțit suferința pe teren. Cu toate că au fost rezerve, toată lumea fiind conștientă că cei doi nu se simt deloc bine din cauza războiului dintre Ucraina și Rusia, fotbaliștii ucraineni s-au îmbrățișat la mijlocul terenului, înaintea fluierului de start.

Imaginile au devenit virale pe internet, iar toți cei care au fost cu ochii pe meciul de pe „Goodison Park” l-au văzut pe Zinchenko în lacrimi la startul partidei, atunci când un steag imens a apărut în tribune, iar fotbaliștii propriei echipe au purtat tricouri cu mesajul „Fără război”. În același timp, cei de la Everton au avut steagul Ucrainei pe umeri.

Nici Vitali Mykolenko nu și-a putut ascunde suferința și a fost văzut în lacrimi, cu steagul Ucrainei în spate.