Vizionarului Ion Țiriac nu i s-a împlinit „profeția”. Ce a spus miliardarul în urmă cu două decenii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.06.2021, 11:38
Vizionarului Ion Țiriac nu i s-a împlinit „profeția”. Ce a spus miliardarul în urmă cu două decenii

Vizionarului Ion Țiriac nu i s-a împlinit „profeția” pe care a făcut-o în urmă cu aproape 20 de ani. Fostul mare tenismen a vorbit despre cursa pentru trofeul de la Roland Garros din acest an.

Țiriac a explicat că Novak Djokovic are un atuu extrem de important, faptul că este un profesionist desăvârșit. Cu toate acestea, fostul campion de la Roland Garros în proba de dublu are un alt preferat la turneul din capitala Franței. El a declarat că îl consideră pe Rafael Nadal principalul favorit la trofeu.

Vizionarului Ion Țiriac nu i s-a împlinit „profeția”.

Ion Țiriac a declarat că este un fan al sportivului iberic de 34 de ani. Cu toate acestea, a mărturisit că în urmă cu 20 de ani nu credea ca Nadal va avea această carieră fabuloasă. El a dezvăluit că la momentul respectiv se gândea ca spaniolul nu va putea să reziste ritmului fantastic pe care și l-a impus pe teren.

Ion Țiriac a vorbit despre șansele lui Nadal la Roland Garros
Ion Țiriac a vorbit despre șansele lui Nadal la Roland Garros

Djokovic e cel mai profesionist, dar după Nadal. Pentru mine, Nadal e jucătorul care a rămas cu picioarele pe pământ și este om, în primul rând, pe urmă un mare campion.

Depinde câtă benzină cheltuiește Nadal în prima săptămână și depinde dacă îl mai ține corpul. Nadal este un miracol. Atunci când avea 16 ani sau 17 ani, în 2002, am spus că acest copil, cu energia pe care o consumă pe teren, o să ajungă într-o situație în care corpul lui nu va mai putea ține. Consumă cel puțin de două ori energia lui Federer.

Dar uite că a ajuns la vârsta asta, fiind de un profesionalism de neconceput. Să vedem dacă-l mai ține și capul, trebuie să mai și vrea la 35 de ani. Dacă 20 de ani n-ai făcut nimic decât orele acelea de tenis, fără vacanțe, fără nimic…un jucător de tenis nu are vacanță!”, a spus Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Nadal l-ar putea depăși pe Federer în topul turneelor de Grand Slam câștigate

Așa cum a recunoscut și omul de afaceri, Rafael Nadal a contrazis previziunea făcută de el în 2002. Spaniolul a câștigat nu mai puțin de 21 de turnee de Grand Slam. Mai mult, 13 dintre acestea au fost câștigate chiar pe zgura de la Roland Garros, record absolut. Astfel, nu putem să nu ne gândim la faptul că Nadal are șanse foarte mari să se încoroneze din nou în capitala Franței.

La turneul din acest an de la Roland Garros s-a întamplat o situație inedită. Este pentru prima dată când cei trei colosi ai tenisului contemporan, Nadal, Federer și Djokovic, se află pe aceeași parte de tablou.