Vlad Morar, declarație controversată înaintea meciului pe care Dinamo îl joacă vineri: “Asta e adevărata Universitatea Craiova!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.04.2022, 14:32
Vlad Morar, declarație controversată înaintea meciului pe care Dinamo îl joacă vineri: “Asta e adevărata Universitatea Craiova!”

Vlad Morar a făcut o declarație menită să le hrănească orgoliul celor de la FCU Craiova înaintea meciului direct de vineri. Deși în fotbalul românesc, și în special între suporterii din Craiova, există o polemică extrem de aprinsă în privința identității Universității Craiova, fotbalistul lui Dinamo este convins că echipa lui Adrian Mititelu este continuatoarea „Craiovei Maxima”.

Vlad Morar a explicat că o consideră pe FCU continuatoarea Universității Craiova

Vlad Morar consideră partida de vineri din Ștefan cel Mare un derby autentic, deși antrenorul său, Dusan Uhrin a fost de altă părere după meciul cu Chindia de etapa trecută. Atacantul lui Dinamo a reușit un gol foarte frumos în acel duel, iar acum este încrezător că echipa sa poate lega a doua victorie consecutivă în play-out-ul Ligii 1.

Ne așteaptă o partidă dificilă, dar sperăm ca la finalul meciului să luăm cele trei puncte. Craiova a avut o serie de rezultate pozitive de când a venit Napoli, dar sperăm să luăm mâine toate punctele. E un derby. Cea pe care o întâlnim vineri e echipa adevărată a Universității Craiova.

După meciul contra Chindiei, este o atmosferă bună. Sperăm să ne bucurăm și după cel contra Craiovei. Vom avea două partide foarte importante. După aceea, poate ne vom gândi la salvarea directă. Acum trebuie să luăm fiecare meci în parte”, a spus Vlad Morar la conferința de presă de dinaintea meciului cu FCU Craiova.

De ce a ales să semneze cu Dinamo, echipă aflată într-o situație extrem de dificilă

De asemenea, Morar, care a fost dorit de echipa antrenată în prezent de Nicolo Napoli înainte de a semna cu Dinamo, a explicat de ce a luat această decizie. Principalul motiv a fost reprezentat de faptul că a simțit că este foarte dorit în „Groapă”.

Atacantul în vârstă de 28 de ani a mai spus că a trecut peste situația dificilă de la Gaz Metan Mediaș, iar acum este dedicat total salvării lui Dinamo de la retrogradare.

Am renunțat la 250.000 de euro de când am început fotbalul. De la Gaz mai am de luat 50.000 de euro. La Mediaș nu aveam ce face. Dacă nu renunțam, stăteam până la vară și era foarte greu. Am ales să vin la Dinamo pentru că echipa m-a dorit foarte mult. Acum trebuie să salvăm Dinamo. Vrem să ne salvăm și de la baraj. Echipa trebuie să fie an de an în play-off”, a mai spus Vlad Morar.

Anunțul făcut de Dusan Uhrin înaintea meciului crucial Dinamo – U Craiova 1948: „Voi decide astăzi cine va rămâne în lot”