Vladimir Klitschko, înapoi în ring: „Dacă se termină războiul!” Ce record istoric și-a propus să doboare

Robert Zanfir 25.04.2022, 19:24
Vladimir Klitschko, înapoi în ring: „Dacă se termină războiul!” Ce record istoric și-a propus să doboare

Vladimir Klitschko (46 de ani) speră să revină în ringul de box, după ce războiul din Ucraina se va termina. Fostul campion mondial la categorie grea este unul dintre cei mai vizibili oameni în luptele purtate de Ucraina împotriva armatelor lui Vladimir Putin.

Au trecut două luni de când Vladimit Putin a ordonat armatei sale invadarea Ucrainei, sub pretextul eliberării de naziști a țării vecine. Unul dintre oamenii care au ținut steagul sus în fața ororilor provocate de ruși este Vladimir Klitschko. Fratele primarului din Kiev, Vitali Klitschko, a fost observat, nu o dată, în linia întâi a frontului.

Vladimir Klitschko visează să revină în ring, pentru a bate recordul lui George Foreman

Vladimir Klitschko s-a retras din sport în 2017. Ucraineanul a fost campion mondial la categoria grea timp de 11 ani. S-a retras din box după eșecul cu Anthony Joshua, cu doar 5 înfrângeri în palmares.

Fratele primarului din Kiev mai are, totuși, un vis. Speră să bată recordul lui George Foreman, care a devenit campion mondial la categoriile WBA şi IBF, la 45 de ani.

„Întoarcerea mea pe ring? Nu vreau să promit nimic grandios, dacă războiul din Ucraina se va termina și dacă granițele noastre nu vor mai fi amenințate de Rusia, atunci până la urmă cine știe? Poate pot realiza acest vis de a doborî recordul lui George Foreman.

Asta mă motivează să mă trezesc în fiecare zi și să fac sport. Fiecare are propria sa motivație. Nu vreau să sparg o falcă, vreau să dobor un record. Am spus asta înainte de război. Și în timpul războiului este vorba despre pacea în Ucraina și când va veni pacea, vom mai vorbi despre asta”, a declarat Klitschko potrivit Bild.

Vladimir Klitschko, în prima linie a frontului cu Rusia

Până la pacea mult visată, Vladimir Klitschko are de dus lupte grele nu doar cu Rusia, dar și cu confortul și inerția europenilor. Ucraineanul se implică activ în transmiterea mesajelor publice către țările UE. Unul dintre acestea a avut loc pe legendarul stadion Wembley, din Londra.

„Bună seara. Sunt ucrainean, sunt Vladimir Klitschko! Aș fi vrut să fiu alături de voi, la Londra, dar după cum știți, avem propria noastră luptă aici.

Este cea mai importantă luptă din viața noastră. Le mulțumesc prietenilor și partenerilor din toată lumea pentru sprijin și pentru strângerile de fonduri.

Provocările pe care le trăim zi de zi sunt mai importante decât viețile noastre. Dar suntem mai puternici știind că avem susținerea voastră. E nevoie de tot ajutorul vostru pentru mamele, tații și copiii din Ucraina. Vă rog să nu vă opriți. Avem nevoie de voi mai mult ca oricând.

Avem nevoie ca partenerii noștri din lumea liberă să oprească invazia rusă și să ne susțină în diferite feluri, atât cu ajutor umanitar, cât și cu sancțiuni și izolare a Rusiei. Avem nevoie de armament, susținerea militară este extrem de importantă. Dacă Rusia nu s-a oprit încă, e clar că va merge mai departe. Așa cum au anunțat în propaganda lor, Ucraina e doar începutul.

Pace în Europa, aceasta este cea mai mare şi simplă dorinţă pe care aş putea să o am”, a transmis Vladimir Klitschko.

64 de victorii a înregistrat Vladimir Klitschko între 2006-2017.