Vorbe uluitoare despre Ana Maria Bărbosu, fetița-minune a gimnasticii românești după medaliile de la Europene: „În cazul ei vorbim despre un copil excepțional”

Gabriel Eșanu 06.01.2021, 19:21
Vorbe uluitoare despre Ana Maria Bărbosu, fetița-minune a gimnasticii românești după medaliile de la Europene: „În cazul ei vorbim despre un copil excepțional”

Gimnastica românească a simţit din nou gloria unor vremuri care păreau deja apuse. Iar Ana Maria Bărbosu este fetiţa de care se leagă multe dintre speranţele pentru viitor. La Campionatul Mondial de la Mersin, în luna decembrie a anului trecut, România a luat 14 medalii! Dintre acestea, cinci au fost obţinute la senioare, iar celalte nouă în competiţia dedicată junioarelor. Cu două medalii de aur şi două de argint, Larisa Iordache a fost starul selecţionatei de senioare.

Ana Maria Bărbosu, 14 ani, a luat şase medalii de aur la Campionatul European dedicat junioarelor, de la Mersin

Foarte important, România şi-a găsit şi acea rază de speranţă pentru un viitor strălucit. Asta datorită Anei Maria Bărbosu, cea care a fost în centrul atenţiei la Mersin. La 14 ani, a câştigat nu mai puţin de şase medalii de aur: individual compus, sărituri, paralele, bârnă, sol, plus una cu echipa.

Ana Maria Bărbosu face parte din proiectul „Țară, țară, vrem campioane”, inițiat de Octavian Belu și Mariana Bitang în urmă cu cinci ani. Este în prezent legitimată la CSȘ Focșani. Un rol extrem de important în ascensiunea tuturor tinerelor gimnaste din România îl are şi Gina Gogean. Cea care a fost antrenoarea lotului naţionale de junioare deplasat la Mersin. Şi care de mai mulţi ani lucrează alături de cele mai talentate gimnaste din România.

„Ana Maria este o fată foarte muncitoare și foarte ambițioasă și s-a dovedit în timp că degeaba ai talent dacă nu muncești, să accepți în fiecare zi să te autodepășești, iar ea are acest lucru. O ambiție foarte mare să se autodepășească. Noi sperăm din suflet că va reuși, ea peste un an este senioară. Vorbim despre ea fiindcă a fost campionatul ei, dar și celelalte sportive care sunt născute în 2006 mai au la dispoziție un an de juniorat”, a declarat Gina Gogean pentru GSP.

De la ediţia din 2020 a turneului continental au lipsit sportivele din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi Italia. Practic, cele mai importante reprezentative pentru gimnastica feminină actuală. Nu au primit aprobarea de a călători în Turcia, în contextul pandemiei de coronavirus. Şi din acest motiv România a putut să domine competiţia. Oricum, Gina Gogean este convinsă că gimnastica românească poate să revină la cel mai înalt nivel. 30 de medalii în marile competiţii a reuşit să obţină Gina Gogean de-a lungul carierei.

„Sper că aceste Campionate Europene au insuflat multă încredere pentru că sportul de performanță înseamnă foarte multă muncă și perseverență, nu va fi întotdeauna lapte și miere. Bucuria asta de succes durează foarte puțin”, Gina Gogean, după performanţele reuşite de Ana Maria Bărbosu.

Urmăriți Playsport.ro și pe