Vrea să îl deposedeze pe David Popovici de titlul onorific de vedetă a Campionatelor Europene de Natație pentru juniori, de la Otopeni

Moldoveanu Camelia / 29.06.2022, 14:59
Vrea să îl deposedeze pe David Popovici de titlul onorific de vedetă a Campionatelor Europene de Natație pentru juniori, de la Otopeni

David Popovici ar putea rămâne fără titlul onorific de vedetă a Campionatelor Europene de Natație. O înotătoare născută în Las Vegas a prins lotul României pentru competiția care se desfășoară în perioada 5 – 10 iunie.

Rebecca Diaconescu îi face concurență lui David Popovici

La Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiție desfășurată în perioada 5-10 iunie la București, David Popovici este vedeta absolută fără doar și poate. Dublul campion mondial la seniori promite să facă spectacol în bazinul de la Otopeni.

26 de sportivi ai lotului de juniori o să reprezinte România. Printre aceștia se află și Rebecca Diaconescu, sportiva care i-ar putea sufla lui David Popovici titlul de vedetă a Campionatelor Europene de Natație, este născută în Las Vegas.

Tânăra sportivă de doar 16 ani face înot de la patru ani și provine dintr-o familie de sportivi români. Loredana, mama Rebeccăi a participat șa olimpiadele de la Atlanta din 1996 și cea de la Sidney din 2000, în probele de 200 m liber și 4×200 m. Tatăl americancei de origine română a participat și el la Olimpiada de la Sidney, în proba de Pentatlon Modern.

Sunt foarte bucuroasă să fiu aici și să fac parte dintr-o echipă extraordinară și foarte primitoare. Sunt extrem de fericită că am această șansă să reprezint România. Și de acum înainte voi face la fel. De câte ori am oportunitatea să concurez în România, voi fi prezentă”, a declarat Rebecca Diaconescu, componentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni.

Lotul României pentru Campionatele Europene de Înot pentru Juniori

12 fete – Aissia Prisecariu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea, Irina Preda, Ana Sighișeanu, Delia Safceanu, Eva Paraschiv, Alexandra Curcan, Eliza Diamandescu, Brighitta Vass, Anastasia Baco, și Andra Gorechi

14 băieți – David Popovici, Vlad Stancu, Vlad Mihalache, Nandor Naghi, Emil Dăncăneț, Alexandru Constantinescu, Darius Cojocaru, Darius Coman, Dragoș Ghile, Cristian Lepădat, Vasilescu Ștefan, Patrik Dinu, Carol Cojocaru, Ștefan Cosma.

Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, acolo unde o să concureze și David Popovici

Mai sunt doar câteva bilete disponibile pentru competiția organizată la marginea Capitalei. Pe site-ul Entertix se pot cumpăra bilete pentru fiecare zi în parte. Complexul Olimpic de Natație Otopeni va găzdui evenimentul în perioada 5-10 iulie.

Se vând bilete separate pentru seriile de calificări, respectiv pentru semifinale și finale. Tichetele pentru calificări costă 15 lei pentru copii sub 14 ani, în timp ce adulții trebuie să achite 30 de lei. Calificările încep în fiecare zi de la ora 10:00.

Semifinalele și finalele se desfășoară zilnic, de la ora 17:00. Copii sub 14 ani trebuie să achite 30 de lei pentru un bilet, iar adulții vor plăti 60 de lei pentru o zi.

Citește AICI: EXCLUSIV Cum a trăit Gică Popescu întâlnirea cu David Popovici: „Acesta este stilul lui”

Cea mai mare cerere de bilete este pentru ziua de duminică, 10 iulie. Atunci va avea loc finala probei de 100 metri liber, iar David Popovici este cotat cu prima șansă. Semifinala probei de 100 metri liber va avea loc sâmbătă. Pentru ziua de duminică nu mai sunt disponibile pentru sesiunea de seară.

Pentru celelalte zile încă mai există bilete la vânzare, dar organizatorii se așteaptă ca tribunele să fie pline la Otopeni. Accesul se va face începând cu ora 09:00, pentru calificări, respectiv cu ora 16:00, pentru semifinale și finale.