Sergiu Buș a fost transferat în urmă cu două săptămâni de către CFR Cluj. Atacantul care a mai fost legitimat și la FCSB a vorbit despre presiunea constantă la gruparea campioană. Totodată, el consideră că, prin experiența acumulată până acum, poate să facă față cu brio cerințelor lui Dan Petrescu.
Sergiu Buș a fost crescut la grupele de copii și juniori ale clubului. El s-a aflat în academia clujenilor în perioada 2007-2009 și chiar a aparținut de echipă între 2009 și 2014. Totuși, acesta a fost, mai mereu, dat împrumut pe la diverse echipe (Gaz Metan, Târgu Mureș, Corona Brașov), până să fie cedat definitiv la CSKA Sofia.
Acesta a revenit la CFR Cluj și a declarat că vrea să facă performanță la echipa la care a crescut.
Am revenit acasă. Am un sentiment aparte acum că m-am întors. Am plecat de aici singur, iar acum m-am întors cu o familie, așa că sunt bucuros. Este presiune la CFR Cluj, întotdeauna a fost. Dar eu cred că am o anumită experiență și pot să ajut CFR-ul, pentru că am crescut aici. Într-adevăr, așteptările sunt mari, dar mă bucur că sunt așa deoarece vreau să fiu cât mai responsabil și chiar vreau să îi fac fericiți pe fani. Pe majoritatea cred că îi cunosc, mai ales pe cei din galerie” a declarat acesta într-un interviu publicat pe contul oficial de YouTube al clubului.
Sergiu Buș a adăugat că nu se află la Cluj „în vacanță” și că dorește să ajute echipa cu aportul său ofensiv.
Îmi doresc să ajut echipa. Într-adevăr, atacanții au jucat foarte bine în prima parte a campionatului, au înscris goluri și e foarte bine că au ajutat echipa. Eu îmi voi vedea însă de pregătire și de treaba mea. Antrenorul va decide cine o să joace, iar noi îi vom respecta decizia” a adăugat.
Buș se întoarce la Cluj din Coreea de Sud. Acesta a jucat la Seongnam FC în ultimul an, iar, din punct de vedere fizic, el se simte pregătit, fiind la potențial maxim.
Eu chiar mă consider la un nivel foarte bun din punct de vedere fizic pentru că antrenamentele în Coreea erau extrem de grele. În fiecare zi mă luam de cap și nu-mi venea să cred cât de mult putem să alergăm fără minge. Dar acest tip de pregătire a fost unul bun pentru mine, pentru că nu jucam. Iar la fotbal se întâmplă că, dacă nu joci, să îți ieși din ritm, să te îngrași sau să ai probleme musculare”.