„Zgârciul” George Copos nu se dezminte. Cum a apărut la o întâlnire de afaceri din zona Beller (FOTO)

Simion Andrei / 02.04.2021, 18:18

George Copos este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Cu toate acestea, el este cunoscut ca fiind și printre cei mai avari. Printr-o apariție recentă pe străzile din București, fostul patron al Rapidului a surprins din nou pe toată lumea. Deși are o avere de peste 200 de milioane de dolari, Copos nu pune mare preț pe stilul vestimentar sau pe lucrurile materiale. Însă, chiar dacă nu îi place să arunce cu banii în stânga și în dreapta, lui George Copos îi place, cu siguranță, să îi investească în afaceri.

„Zgârciul” George Copos nu se dezminte. Cum a apărut la o întâlnire de afaceri din zona Beller (FOTO)

George Copos este cunoscut în România drept unul dintre cei mai avari multimilionari. Cu o avere de peste 200 de milioane de dolari, Copos nu este adeptul aruncatului cu bani pe lucruri materiale. În secolul XXI, tehnologia și moda sunt două dintre domeniile care provoacă cea mai mare dependență în rândul populației. Nu este și cazul fostului patron de la Rapid, care are o altă „dependență”. Cum să își investască banii cu cap și să nu își risipească averea adunată de-a lungul ultimilor 30 de ani.

George Copos e cel mai celebru patron din istoria Rapidului și celebru pentru vorbele în care spunea că „planeta se scufundă”. El a fost surprins zilele trecute, de fotoreporterii PlaySport, pe o terasă din zona Beller. Mai exact, la doi pași de casa unde a locuit cu fosta soție, pe care a înșelat-o cu una dintre angajatele sale, cu care se zvonește că ar fi căsătorit acum.

Copos a luat masa cu un alt om de afaceri. Acesta din urmă a venit la întâlnire cu un Rolce Royce în valoare de 300.000 de euro. Bolidul exclusivist a fost admirat și de Copos.
De remarcat este faptul că George Copos poartă pe cap aceeași cipilică de pe vremea în care era patron la Rapid și conduce același BMW din aceeași perioadă. Asta nu poate însemna decât un lucru: omul nu investește în el, ci în afacerile pe care le conduce. Mai exact, clădirea Ana Tower de pe Poligrafiei, în care a investit 60 de milioane de euro și hotelul Athenne Palas Hilton, unde pregătește alte 20 de milioane pentru renovare.

George Copos, întâlnire de afaceri la un restaurant din București
George Copos, întâlnire de afaceri la un restaurant din București

Avere de peste 200 de milioane de dolari

George Copos și fosta sa soție, Cristina, au făcut primul milion de dolari din electronice. Cei doi au fondat, în 1992, compania Ana Electronics. La acea vreme, compania era cel mai important distribuitor de electronice și electrocasnice din România.

Ulterior, el s-a extins în domeniul afacerilor și a investit în lanțul de magazine Ana Pan, proiecte imobiliare și mai multe hoteluri din București, Eforie și Poiana Brașov.
De asemenea, Copos a fost patronul Rapidului timp de 21 de ani, din 1992 până în 2013. În august 2014, el a fost condamnat la patru ani de închisoare în „Dosarul Transferurilor” și a fost eliberat după un an și o lună, pentru bună purtare și pentru scrierea a cinci cărți.
Afacerile lui George Copos i-au adus o avere totală estimată la peste 200 de milioane de dolari.

21 de ani a condus George Copos clubul Rapid București
21 de ani a condus George Copos clubul Rapid București