Zi de sărbătoare pentru Mbappe. Acesta să fie argumentul suprem prin care PSG să îl convingă să refuze Real Madrid?

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 12:20
Zi de sărbătoare pentru Mbappe. Acesta să fie argumentul suprem prin care PSG să îl convingă să refuze Real Madrid?

Kylian Mbappe a înscris trei goluri în primul meci din 2022. Atacantul francez a marcat un „hattrick” în partida disputată contra celor de la Vannes, echipă din Liga a 4-a franceză, în șaisprezecimile de finală ale Cupei Franței, scor 4-0.

150 de goluri pentru PSG

Deși se află în capitala Franței din 2017, Kylian Mbappe a atins deja o bornă impresionantă. În partida din Cupa Franței, acesta a marcat golul cu numărul 150 pentru Paris Saint-Germain, la doar 23 de ani. El a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria clubului, fiind depășit doar de Zlatan Ibrahimovic (156 de goluri) și Edinson Cavani (200 de goluri).

De asemenea, el se află tot pe ultima treaptă a podiumului și în ceea ce privește numărul de goluri marcate în Ligue 1. Mbappe a marcat 100 de goluri, pe când Ibra are 113 și Cavani 138. Cel mai probabil, acesta va ajunge pe locul secund în ambele ierarhii, unde va și rămâne, ținând cont că nu-și va prelungi contractul cu PSG, scadent în vară.

Aceste 150 de goluri reprezintă un motiv de mândrie. Să înscriu atât de mult la un club mare este întotdeauna o plăcere. Sunt norocos să fiu într-un top select, știu că Ibrahimovic nu e departe de mine în privința golurilor. Ne-am păstrat concentrarea în Cupă, de la început până la sfârșit, am avut intensitatea necesară” a declarat Mbappe după meci.

200 de goluri într-o carieră deja de vis

În ciuda vârstei pe care o are, Mbappe a atins deja și borna celor 200 de goluri marcate. Mai exact, 201, după meciul de aseară. Dintre acestea, 150 le-a marcat pentru Paris Saint-Germain, 27 pentru AS Monaco și 24 pentru naționala Franței.

Sunt foarte fericit, după o evoluție foarte bună. Cele 150 de goluri ale lui Kylian? Da, este incredibil. Sunt fericit pentru el și pentru echipă, pentru că a ajutat echipa să-și îndeplinească obiectivele” a declarat Mauricio Pochettino, pentru site-ul psg.fr.

Pe lângă cele 200 de goluri marcate, el are în cont și 128 de pase decisive. Astfel, într-un total de 313 meciuri oficiale disputate la nivel de seniori, Mbappe a fost implicat în crearea a 328 de goluri.

Vitrina de trofee colectivă a acestuia conține deja 13 trofee. El a cucerit 4 titluri în Ligue 1 (3 cu PSG, 1 cu Monaco), 3 Cupe ale Franței, 2 Cupe ale Ligii, 2 Supercupe, precum și Cupa Mondială și Liga Națiunilor cu naționala Franței. De asemenea, este campion european under-19 și finalist de UEFA Champions League în 2020.

Distincțiile individuale înseamnă un loc 4 în cursa pentru Balonul de Aur, un trofeul „Golden Boy” (2017), precum și titlul de „cel mai bun tânăr jucător” la turneul final al Cupei Mondiale.