A apus vremea lui Thomas Neubert la FCSB! Un insider dezvăluie că metodele de lucru ale germanului nu mai sunt eficiente

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 18:10
A apus vremea lui Thomas Neubert la FCSB! Un insider dezvăluie că metodele de lucru ale germanului nu mai sunt eficiente

Alex Bourceanu a vorbit despre forma recentă a FCSB-ului. Fostul mijlocaș este de părere că metodele de antrenament pe care le face Thomas Neubert nu mai sunt eficiente, precum în perioada în care evolua el la echipă.

„Era diferit de ce făceam înainte”

Fost jucător al roș-albaștrilor între 2011-2014 și 2016-2017, Alexandru Bourceanu a lucrat cu preparatorul fizic, Thomas Neubert. Echipa, dar și el, au cunoscut o perioadă foarte bună din punct de vedere fizic, ceea ce le-a oferit șansa să cucerească mai multe trofee, mai ales în primul interval (2011-2014).

Acesta a declarat că antrenamentele pe care germanul le făcea în momentul în care a venit în România au dat rezultate cu generația sa, condusă de Laurențiu Reghecampf și, mai apoi, de Gâlcă. Totuși, este posibil ca aceste metode să nu fie eficiente în ceea ce privește actualul lot.

Crunt, era diferit de ce făceam înainte. Aia e o metodă, pe grupul ăla de jucători s-a putut lucra așa. Acel model a funcționat foarte bine și a rezolvat problemele pe care le aveam noi. Poate funcționează, poate nu, la nivel de rezultate nu funcționează în momentul de față.

Fiecare încercare de rezolvare a unei probleme rezolvă o singură problemă, nu pe toate. O soluție rezolvă o problemă!” a spus acesta, pentru Telekom Sport.

FCSB a câștigat trofeu după trofeu de la momentul venirii lui Neubert, în 2012

Neamțul a venit în România în 2012. El a fost adus de către Laurențiu Reghecampf. Preparatorul fizic a revoluționat atunci pregătirea fizică de la FCSB, echipă care a început să domine fotbalul românesc și să aibă rezultate notabile și în Europa.

Thomas Neubert a adus atunci, la FCSB, câteva metode de antrenament din fotbalul modern, printre care și celebrele benzi TRX. Acestea au făcut din FCSB o formație care juca de la egal la egal și cu formațiile din Occident.
Alexandru Bourceanu era căpitanul echipei atunci și a declarat că intensitatea antrenamentelor era infernală. Preparatorul fizic, venit în 2012, a plecat de la FCSB în 2014, s-a întors în 2015, jumătate de an, ca mai apoi să plece iar. În acest moment, el se află la FCSB din vara lui 2020.

Alexandru Bourceanu a câștigat nu mai puțin de 7 trofee în intervalul 2013-2015 cu FCSB. Acesta a luat trei titluri consecutive (2013, 2014, 2015), o Cupă a României (2015), două Cupe ale Ligii (2015, 2016) și o Supercupă a României (2013. De asemenea, a evoluat în Europa League și grupele UEFA Champions League, ca mai apoi să fie transferat de către Trabzonspor.