A câștigat primul set, dar a pierdut finala. Monica Niculescu, învinsă în ultimul act al turneului de dublu de la Rabat

Giosanu Catinca / 20.05.2022, 22:09
A câștigat primul set, dar a pierdut finala. Monica Niculescu, învinsă în ultimul act al turneului de dublu de la Rabat

Monica Niculescu și rusoaica Alexandra Panova au suferit o înfrângere dureroasă în finala de dublu de la WTA Rabat. Cele două sportive au câștigat primul set, dar nu a fost suficient.

Monica Niculescu și Alexandra Panova, învinse dramatic

Echipa formată din Monica Niculescu şi Alexandra Panova, cap de serie numărul 2, s-a calificat, joi, în finala turneului de categorie WTA 250 de la Istanbul.

Niculescu şi Panova au trecut în semifinale de perechea formată din Ingrid Gamarra Martins și Emily Webley-Smith (Brazilia/Marea Britanie) după 64 de minute de joc. Meciul s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-1.

Monica Niculescu spera să câștige marele premiu, însă a fost eliminată de perechea Eri Hozumi / Makoto Ninomiya (Japonia).

Câți bani a jucat Monica Niculescu după ce a jucat în finala de dublu de la WTA Rabat

Atât Monica Niculescu, cât și Alexandra Panova va primi un premiu de 3.350 de dolari și 180 de puncte în clasamentul de dublu. La rândul lor, campioanele Hozumi și Ninomiya vor fi recompensate cu câte 6.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Monica Niculescu a cucerit 10 titluri în 30 de finale WTA la dublu. În continuare, ea va evolua la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, competiție care se va desfășura în perioada 22 mai – 5 iunie. Jucătoarea de tenis din România va juca împreună cu belgianca Alison Van Uytvanck (28 de ani).

Roland Garros 2022

Turneul de tenis de la Roland Garros este al doilea dintre cele patru turnee anuale de Grand Slam. Celelalte trei sunt: Australian Open, Wimbledon și US Open.

Simona Halep va lua parte și ea la ediția din acest a turneului de la Roland Garros. Cu doar câteva zile înainte de startul competiției, jucătoarea din Constanța a transmis că se simte pregătită din toate punctele de vedete de debutul la Paris.

Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest momnet, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin.

Voi avea mereu amintiri grozave de la Roland Garros. Primul lucru la care mă gândesc e turneul din 2018, pentru că a fost primul meu Slam câștigat. Am visat de mică să câștig la Roland Garros și visul mi-a devenit realitate. A fost o atmosferă fantastică la acea ediție, fanii m-au susținut mult.

Nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat. Dacă voi câștiga din nou, va fi totul foarte special.”, a declarat Simona Halep, potrivit eurosport.ro.