A condamnat-o pe Dinamo la retrogradare! O fostă glorie a „câinilor” nu mai crede în salvarea de la retrogradare

Olteanu Ștefan / 24.05.2022, 10:58
A condamnat-o pe Dinamo la retrogradare! O fostă glorie a „câinilor” nu mai crede în salvarea de la retrogradare

Florin Bratu (42 de ani), fost jucător și antrenor în Ștefan cel Mare, s-a declarat șocat de ce a văzut în barajul cu U Cluj de sâmbătă, pierdut de „câini” cu 0-2 și a condamnat-o pe Dinamo la retrogradare. Actualul selecționer al naționalei U21 crede că șansele lui Dinamo de răsturna scorul la partida retur sunt extrem de reduse.

Florin Bratu a condamnat-o pe Dinamo la retrogradare: „Am fost șocat de ce am văzut!”

Florin Bratu a făcut analiza meciului tur Universitatea Cluj – Dinamo și a condamnat-o pe echipa alb-roșie la retrogradare. Partida retur din barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 este programată duminică, pe arena din Ștefan cel Mare, de la ora 21:00. Însă, Bratu crede că soarta dublei este deja decisă. Iar ce îl face pe Bratu să fie extrem de rezervat cu privire la șansele „câinilor” este chiar jocul prestat de echipa lui Dușan Uhrin.

În primul rând, cred că s-a dărâmat mitul acesta al diferențelor de nivel fotbalistic. Înainte spuneam că e diferență mare între Liga 1 și Liga 2. Uite că nu mai diferența atât de mare. Chiajna și “U” Cluj au câștigat împotriva unor echipe bune de Liga 1. Și n-au câștigat chinuit. E clar că nivelul Ligii 1 a scăzut în ultimii 2-3 ani.

Cât despre Dinamo, am fost șocat de ce am văzut, sincer. Nu mă așteptam. Am apreciat voința și ambiția cu care au jucat cei de la “U” Cluj și îi felicit pe această cale. Dinamo are o misiune extrem de dificilă în retur. Presiunea s-a triplat, e din toate părțile.

Poți să te reinventezi în 3-4 zile? Eu zic că nu poți. Cred că e un blocaj la Dinamo, ceva nu funcționează. Și asta nu este din acest sezon, ci de patru-cinci ani. Dinamo a suferit, suporterii au ajutat, dar n-a fost suficient.

Voi fi la stadion pentru meciul retur, alături de alți foști jucători ai echipei. Sper ca această prezență să ajute cumva, dar noi nu jucăm”, a declarat Florin Bratu, la DigiSport.

Din postura de jucător, Bratu a evoluat pentru Dinamo în perioadele 2005 – 2006 și 2007 – 2011. De asemenea, el a fost antrenor la echipa mare a „câinilor” în intervalul februarie – septembrie 2018.

Nu toți foștii dinamoviști sunt la fel de pesimiști ca Florin Bratu. „Sunt convins că pot întoarce soarta barajului”

Foștii dinamoviști au reacționat după eșecul de la Cluj, în exclusivitate pentru PlaySport.ro. Iar dacă Ionel Ganea ne-a transmis că actuala echipă a lui Dinamo nu poate „evolua nici la județ”, Gică Mihali, care a jucat în „Groapă” în perioadele 1991-1995 și 1998-2001, s-a declarat mult mai optimist.

Printre altele, cel care a cucerit 2 titluri naționale și 2 Cupe ale României cu Dinamo a transmis:

Dinamo este cu spatele la zid. Totuși, să mai avem răbdare 5-6 zile și după să-i judecăm. Dacă ei duc Dinamo în Liga a 2-a, ar trebui să suporte consecințele. Sunt convins, totuși, că pot întoarce soarta barajului. Mi-e greu să cred că jucătorii clujeni sunt mai valoroși decât cei de la Dinamo. De asemenea, știm cu toții, un meci nu seamănă niciodată cu altul. O să fie un stadion plin”, a declarat Gică Mihail, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

EXCLUSIV. Dinamo a primit licența pentru Liga 1! Ultimul mister, pe teren, duminică, la returul barajului cu „U” Cluj.