A început scandalul la FC Argeș. Primarul din Pitești, acuzații grave la adresa lui Andrei Prepeliță: „Să rămână să antreneze portarii”

Olteanu Ștefan 25.10.2022, 17:25
A început scandalul la FC Argeș. Primarul din Pitești, acuzații grave la adresa lui Andrei Prepeliță: „Să rămână să antreneze portarii”

Andrei Prepeliță (36 de ani) a fost dat afară de FC Argeș în cursul zilei luni, 24 octombrie, la scurt timp după ce formația din Pitești a pierdut duelul cu Petrolul, scor 0-2 în runda cu numărul 15 a Superligii.

Ce îl așteaptă pe Andrei Prepeliță dacă nu acceptă să plece de la FC Argeș. Primarul din Pitești l-a luat în vizor

Andrei Prepeliță a fost dat afară de FC Argeș, urmând să fie înlocuit pe banca tehnică a echipei din Pitești de Constantin Schumacher, cel care i-a fost secund.

Decizia conducerii a fost anunțată luni seară, la scurt timp după duelul Petrolul Ploiești – FC Argeș 2-0. Însă, tot după eșecul din runda cu numărul 15 a Superligii, Prepeliță a transmis la interviu că nu are de gând să plece de la echipă:

„Eu să renunț? Nu! Nu mi se pare un act de bărbăție să-ți dai demisia. Am demonstrat anul trecut, când am rămas ferm pe poziție, și am reușit. Am încredere în munca mea, 100%! Dacă nu duc echipa în play-off, nu mi se prelungește contractul, am asta stipulat”, a declarat Prepeliță.

Șefii lui FC Argeș nu au ținut cont de vorbele lui Andrei Prepeliță și printr-o decizie unanimă a Consiliului director au decis să îl demită.

La o zi distanță, marți, 25 octombrie, primarul din Pitești, Cristian Gentea a oferit o reacție amplă pe seama acestui subiect și, printre altele, a dezvăluit ce îl așteaptă pe Andrei Prepeliță dacă nu va accepta demisia. Acesta va fi antrenor cu portarii, funcție care i-ar fi trecută și în contract:

„Domnul Prepeliță are contract de antrenor cu portarii. Foarte bine dacă vrea să își ducă contractul la sfârsit. Să stea să antreneze portarii. Însă, nu înțelege totuși că cei din Consiliul director doresc să trecem la un alt nivel?”, a tunat Cristian Gentea.

Primarul din Pitești îl acuză pe Andrei Prepeliță: „Văd că nu vă comunică nimic despre actele de indisciplină grave întâmplate”

În continuare, Cristian Gentea a spus că în mandatul lui Andrei Prepeliță au avut loc mai multe acte de indisciplină în cadrul echipei, iar antrenorul nu a luat nicio măsură în acest sens.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 36 de ani a fost acuzat și pentru transferurile efectuate în ultima fereastră de mercato, mutări care au fost făcute la cererea sa.

„Nu imi place să intervin, dar observ că domnului Prepeliță îi scapă niste elemente. Văd că nu vă comunică absolut nimic despre actele de indisciplină grave întâmplate în ultimele trei săptămâni la echipă sub mandatul dânsului. A facut vreun referat? A luat vreo decizie? Ok! A salvat echipa și a dus-o apoi în play off, dar se dorește trecerea la un alt nivel.

Asta și-a dorit Consiliul director. Nimeni nu i-a copt nimic domnului Prepeliță. Însă, dânsul vă spune că nu mai comunică cu nimeni din club de mai bine de două luni și jumătate? Probabil vorbește cu Jean Vlădoiu, dar nu este doar dânsul în acest club. Am ințeles că i s-a dat mână liberă la echipă și au adus ce jucători au decis ei, jucători pentru care s-au făcut mari sacrificii.

Și ce vedem? Unii dintre ei nici macar nu mai prind lotul”, a mai adăugat Cristian Gentea, poitrivit Prosport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe