A jucat în Liga 1, iar acum a semnat cu Schalke 04! Ascensiune incredibilă pentru jucătorul care a urât viața din România

Dragos Stefanescu 21.07.2021, 17:13
A jucat în Liga 1, iar acum a semnat cu Schalke 04! Ascensiune incredibilă pentru jucătorul care a urât viața din România

Campionatul de fotbal din România este o competiție care atrage jucătorii străni. Portarul austriac Martin Freisl care a evoluat timp de un an la FC Botoșani a fost foarte dezamăgit de experiența din România. A jucat în Liga 1, iar acum a semnat cu Schalke 04! Ascensiune incredibilă pentru jucătorul care a urât viața din România.

A jucat în Liga 1, iar acum a semnat cu Schalke 04! Ascensiune incredibilă pentru jucătorul care a urât viața din România

Portarul austriac Martin Fraisl (28 de ani) a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani. Acesta a bifat 16 apariții în poarta botoșănenilor. Însă aventura din România i-a lăsat un gust amar fotbalistului austriac. Fraisl a fost foarte dezamăgit de atitudinea conducerii botoșănene și a declarat că președintele echipei i-a spus în față că este ”cel mai slab jucător care a fost vreodată la club”. După plecarea din România, portarul austriac a dat câteva declarații uluitoare despre experiența din țara noastră.

 Salariul mediu pentru un profesor este de 250 de euro. Dacă ieși la o distanță mai mare de 20 de minute de un oraș, n-o să mai vezi mașini. Oamenii conduc căruțe în România. Am stat un an ca și cum aș fi fost în carantină. Stăteam la hotel și doar jucam fotbal. Orașul era urât! Dar pe de altă parte mi-am dat seama de cât de bine ne e în Austria sau Germania”, spunea Martin Fraisl, după ce a plecat de la Botoșani.

După despărțirea de FC Botoșani, austriacul a evoluat timp de 1 an și jumătate la echipa din Eredivisie, ADO Den Haag. Evoluțiile bune de la echipa olandeză l-au propulsat pe Fraisl la un club de mare tradiție din fotbalul german. Ralf Fahrmann (32 de ani), titularul postului de portar la Schalke 04 în ultimii ani, s-a accidentat grav în urmă cu câteva zile, iar conducerea clubului a fost nevoită să transfere de urgență un goalkeeper. Astfel Martin Fraisl a semnat, din postura de jucător liber, un contract cu Schalke 04. Portarul austriac a dat și câteva declarații pentru site-ul oficial al echipei din Gelsenkirchen.

Voi folosi aceste câteva zile dinaintea jocului împotriva lui HSV pentru a mă integra, astfel încât să fiu pregătit pentru orice eventualitate. Aștept cu nerăbdare să debutez”, a declarat Martin Fraisl.

Schalke 04 a retrogradat după 30 de ani

După un sezon foarte slab, Schalke 04 a retrogradat după 30 de ani în Zweite Bundesliga. Echipa din Gelsenkirchen rămâne însă una dintre cele mai puternice nume din fotbalul german. Echipa a fost înființată în anul 1904 și are în palmares 7 titluri de campioană în Bundesliga, 5 cupe ale Germaniei, o Cupă a Ligii Germaniei și o Supercupă a Germaniei. Și pe plan european Schalke 04 a fost o adevărată forță. Clubul german a câștigat în sezonul 1996-1997 Cupa UEFA iar în 2003 și 2004 a obținut Cupa UEFA Intertoto.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe