A luat foc Sorin Cîrțu. Mesaj vehement al fostului jucător al „Craiovei Maxima” pentru cei care nu se vaccinează

Giosanu Catinca / 28.10.2021, 21:26
A luat foc Sorin Cîrțu. Mesaj vehement al fostului jucător al „Craiovei Maxima” pentru cei care nu se vaccinează

Preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, este foc și pară pe cei care nu intenționează să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2. Oficialul a avut un mesaj tranşant pentru românii care refuză vaccinarea.

Sorin Cârțu încurajează vaccinarea împotriva Covid-19

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, formația unde evoluează Andrei Ivan, a ajuns la capătul răbdării! Fostul mare fotbalist își dorește stoparea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, el le-a transmis un mesaj dur tuturor oamenilor care au refuzat vaccinarea împotriva COVID-19.

Nu cred. Dar de ce nu se vaccinează? Ei nu se vaccinează pentru gripă? Cred că de 10-15 ani tot timpul m-am vaccinat de gripă şi nu am murit. Tetra nu ştiu ce… Nume pe care le dă ba pentru trei tulpini, ba pentru patru şi aşa mai departe.

Mă uit acum şi văd şi citesc că 100.000 de oameni se agită, se vaccinează pe zi acum, ieri sau alaltăieri. Suta aia ce au făcut până acum? Dacă se vaccinează acum, nu mai mor acum, dacă se vaccinau acum două luni sau trei luni, mureau, dar acum scapă. Aşa şi cu ceilalţi. Dacă se cere să fii vaccinat…”, a declarat oficialul la ProX.

”Dacă a dat să fie vaccinaţi, vaccinaţi-vă frate”

Fostul mare jucător al Universității Craiova le-a cerut românilor să se vaccineze într-un număr cât mai mare. El este de părere că aceasta este singura soluție pentru a pune capăt epidemiei care reprezintă o amenințare pentru economia europeană și pentru nivelul de nivelul de trai al cetățenilor.

Zeci de ţări serioase, frate, s-au vaccinat câte 80-90 la sută din populaţia lor. Ce, mă, ăia vor să dispară, să rămânem noi singuri pe planetă? E o nebunie. Dacă a dat să fie vaccinaţi, vaccinaţi-vă frate!”, a spus în încheiere Sorin Cârţu.

Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză imunizarea

În România, până acum, aproximativ 40% din populație s-a vaccinat, fiind departe de acoperirea necesară pentru realizarea imunității de grup.

Principalele motive invocate în momentul de faţă privind ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacţii adverse, informaţii insuficiente. Oamenii răspund la aceste chestionare că încă nu au suficiente informaţii ca să decidă dacă se vaccinează sau nu; alte persone doresc să mai aştepte, deci, încă nu sunt convinse de eficienţa şi de utilitatea şi de beneficiile vaccinului şi, desigur, sunt persoane care, în mod asumat, nu doresc să se vaccineze, practic, sunt împotriva ideii de vacinare în general, a conceptului de vaccinare şi nu în mod particular faţă de COVID-19.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.