Adevărul despre comportamentul lui Adrian Mititelu Jr. Cât de mult se implică șeful lui FC U la echipă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.11.2021, 09:04
Adevărul despre comportamentul lui Adrian Mititelu Jr. Cât de mult se implică șeful lui FC U la echipă

Adrian Mutu, fostul antrenor de la FCU Craiova, a dat detalii despre relația pe care a avut-o cu Adrian Mititelu Jr. în perioada în care a pregătit echipa din Bănie. „Briliantul” a vorbit despre acest subiect în contextul în care a negociat recent cu patronul ungurilor de la Kisvarda, recunoscut pentru faptul că intervine peste antrenori în „stilul” Gigi Becali.

Adrian Mutu a dezvăluit că Adrian Mititelu Jr. are obiceiul de a mai intra în vestiarul echipei

În acest sens, Vasile Miriuță, fost antrenor la Kisvarda în trecut, a povestit în urmă cu doi ani cum patronul echipei maghiare a intrat la pauza unui meci în vestiar pentru a certa un jucător. În acest context, Adrian Mutu a dezvăluit că a trăit ceva asemănător la FCU Craiova, din partea fiului lui Adrian Mititelu.

Am trăit-o și eu la Craiova. [Mititelu junior] a intrat să spună de prime, nu să dea indicații, înainte de anumite meciuri. Uneori, după meciuri, mai intră patronii, nervoși. Am trăit asta. Să intre la pauză nu mi s-a întâmplat, sper să nu se întâmple, nu știu ce aș face. Înainte de meci intră doar să vorbească de bani, acum depinde și cât te deranjează.

Nu e confortabil pentru un antrenor să-ți intre patronul la pauză în vestiar. Mă întreb dacă mai e un patron normal în lumea asta?! Am comunicat cu Seniorul (n.r. – Adrian Mititelu Sr.), dar nu-l văd genul de om care să dea indicații tactice. Le sugerează în mod inteligent, depinde de tine cum știi să gestionezi acest lucru”, a spus Adrian Mutu la Digi Sport.

Cum a decurs relația cu Mititelu senior

Fostul atacant al echipei naționale a continuat și a dezvăluit și cum decurgeau discuțiile sale cu Adrian Mititelu, legate inclusiv de chestiuni tactice. De asemenea, Mutu s-a arătat puțin surprins și de demiterea prematură a succesorului său de la echipa olteană, Flavius Stoican.

Nu pot să spun ce s-a întâmplat cu Flavius Stoican, pentru că nu știu. Mai e și Adiță Mititelu acolo, eu știam că-l susține pe Flavius. Se pare că nea Adi e cel care taie și spânzură pe acolo. Eu am avut o relație bună, corectă, cu el, nu s-a întâmplat nimic.

Cu orice patron dacă stai de vorbă, își dă cu părerea despre chestii tactice, cum le vede el, asta nu înseamnă că le impune. E bine să-l asculți, uneori chiar are sens. Depinde apoi de antrenor, dacă aplici sau nu. Depinde ce înțelegere ai, de la început.

Când cineva investește atâția bani, și nu numai bani, e normal să-i spui de ce nu, de ce crezi ceva, de ce asta… De câte ori am vorbit cu nea Adi, i-am spus care sunt argumentele mele și mi-a zis mereu să fac ce vreau.

M-a întrebat de sistemul de joc, de calitățile jucătorilor. Niciodată nu mi-a impus nimic. Cu schimbările nu mi s-a întâmplat (n.r. să i le facă patronul), nu se poate așa ceva!”, a mai spus Mutu sursei citate.