Adi Mutu a ratat contractul carierei, după intervenția „politicului”: „Sunt 3 Becali în spatele lui Neluțu Varga”

Robert Zanfir / 17.10.2021, 17:13
Adi Mutu a ratat contractul carierei, după intervenția „politicului”: „Sunt 3 Becali în spatele lui Neluțu Varga”

Adi Mutu a fost la un pas de a ajunge la CFR Cluj, dar Neluțu Varga s-ar fi răzgândit după intervenția mai multor oameni din sfera politicului. Jurnalistul Liviu Alexa dezvăluie cum a ratat fostul atacant contractul carierei și cum i s-a deschis calea lui Edi Iordănescu.

Adi Mutu a avut în primăvara trecută un parcurs foarte bun la Campionatul European de tineret, unde România a fost eliminată din grupe fără să piardă vreun meci. Între timp, fostul mare atacant al naționalei a avut parte și de un mandat eșuat, la FC U Craiova.

Adi Mutu a ratat contractul carierei, după intervenția „politicului”: „Sunt 3 Becali în spatele lui Neluțu Varga”

Cariera lui Adi Mutu ar fi putut avea, cu toate acestea, o altă traiectorie. Jurnalistul Liviu Alexa, fost președinte PSD Cluj și actual patron al echipei de Liga 4, Victoria Cluj, dezvăluie pentru Gsp amănunte din culisele negocierilor dintre Neluțu Varga și Adi Mutu.

Într-o zi, Adi Mutu aproape bătuse palma cu Neluțu Varga să vină la echipă, dar strategia a fost deturnată de niște băieți care i-au spus lui Varga că face o prostie, că se înșală. Așa a ajuns Edi Iordănescu la CFR Cluj.

Varga are idei foarte bune de multe ori, dar are 3 Becali în spate și nu poate lua întotdeauna deciziile pe care le dorește. E vorba de cum arată loja de la CFR. Domnul Varga este tot timpul secondat acolo de domnul Vasile Dîncu, inclusiv de domnul Ioan Rus. Câteodată mai apare domnul Florian Coldea prin lojă. Este în anturaj, cu siguranță se cunoaște cu domnul Varga.

Cum a câștigat CFR 4 campionate consecutive? Asta este pentru că Varga a fost sprijinit relațional, de la domnul Burleanu până la domnul Dîncu, între care există o relație de prietenie
Liviu Alexa, jurnalist

„Mutu, o clasă peste Mirel Rădoi”

Adi Mutu și Neluțu Varga au o relație apropiată. Cu toate acestea, la Cluj a ajuns în iarnă Edi Iordănescu. Cornel Dinu, un critic constant al actualului antrenor al FCSB, spune despre acesta că a fost sprijinit de Anghel Iordănescu în toată cariera lui, fie că a fost vorba despre CFR Cluj, fie despre Pandurii sau Gaz Metan Mediaș.

„Edi Iordănescu a început cu discursul ca pe șantier, cu îndemnul că avem foarte mult de muncă. Nu știu dacă putem să-l ajutăm și noi. Să facem rost de târnăcoape, sape, greble, de ceva. În fotbal se presupune că există o energie care trebuie s-o consumi ca antrenor, dar la ei e de gândire.

Nu-l ajută târnăcopul sau sapa. Cei care trebuie să muncească sunt jucătorii. Discurs de genul ăsta îmi aduce aminte de secretarii de UTM, UTC și chiar de partid, tăticuțul lui fiind și secretar de partid o perioadă.

Are ceva de propagandist în el și nu mă miră că primul lucru care s-a sugerat la noul FCSB a fost „jos milităria din pod”. Când ai spus asta, s-a terminat!”, a spus Cornel Dinu, potrivit TelekomSport, după primele partide ale tehnicianului la cârma FCSB.

Același Cornel Dinu îl vede pe Adi Mutu ca un viitor antrenor de succes. „Mutu are o clasă peste”, spune Mister.

Mutu este unul dintre favoriți pentru a-i lua locul lui Mirel Rădoi, după ce acesta și-a anunțat plecarea de la echipa națională.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, este un apropiat al președintelui FRF Răzvan Burleanu. Ioan Rus a fost ministru de interne în guvernul Adrian Năstase și ministru al transporturilor în guvernul Victor Ponta, din 2014. Florian Coldea este fost șef al SRI.