Alertă la Australian Open 2022 după ce una dintre jucătoare a fost testată pozitiv cu noul coronavirus

Ștefănescu Dragoș / 30.12.2021, 16:14
Alertă la Australian Open 2022 după ce una dintre jucătoare a fost testată pozitiv cu noul coronavirus

Pandemia de COVID-19 lovește cu mare putere întreaga planetă în această perioadă. Sportul mondial este și el afectat de situația sanitară. Primul mare turneu de tenis al anului 2022 a primit deja o veste proastă. Întreaga suflare de la Australian Open 2022 este în alertă după ce una dintre jucătoare a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Alertă la Australian Open 2022

Primul mare turneu de tenis al anului 2022 este Australian Open. Competiția se va desfășura în perioada 17 – 30 ianuarie. Se pare că pandemiade COVID-19 nu ocolește nici această mare competiție, primul caz de infectare fiind deja depistat.

Anastasia Pavlyucenkova (11 WTA), finalista ultimei ediţii a turneului de la Roland Garros, a anunţat că a fost testată pozitiv cu coronavirus, marţi, la sosirea în Australia, informează AP.

Din nefericire, am nişte veşti proaste. Am ajuns în Australia, marţi, şi am fost testată pozitiv pentru Covid-19. Sunt complet vaccinată şi m-am pregătit la Dubai pentru începutul sezonului. Dar trăim într-o perioadă foarte dificilă şi imprevizibilă. Chiar acum sunt in izolare completa, intr-un hotel special, urmând toate protocoalele sub supravegherea medicilor. Acum este important să ai grijă de tine şi de sănătatea celorlalţi. Mă voi întoarce pe teren când va fi în siguranţă pentru toată lumea”, a declarat Pavliucenkova, pe reţelele de socializare.

În această situație, participarea sportivei din Rusia la turneul australian este pusă sub semnul întrebării, având în vedere perioada de două săpatămâni pe care trebuie să o petreacă în carantină.

Anastasia Pavlyucenkova a avut un an 2021 foarte bun. La Roland Garros a disputat prima sa finală de Grand Slam. Rusoaica a câştigat medalia de aur în proba de dublu mixt de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, împreună cu Andrei Rublev. Ea a făcut parte și din echipa Rusiei câştigătoare a FedCup. La final de an, Pavlyucenkova se află pe locul 11 WTA, cel mai bun din carieră.

Australian Open 2022, ultimul turneu din cariera Samanthei Stosur

Samantha Stosur (37 de ani, 16 WTA) a anunțat că după Australian Open 2022 se va retrage din proba de simplu a circuitului WTA. Totuși, jucătoarea australiană a spus că va continua să joace în proba de dublu până la sfârșitul anului 2022.

Stosur a primit un wildcard din partea organizatorilor Australian Open. Astfel, sportiva își va încheia cariera în fața propriilor fani. Tennis Australia a precizat că aceasta va fi cea de-a 69-a apariție a lui Stosur în total la simplu, în turneele de Grand Slam. Acesta este un record pentru o jucătoare australiană și al șaselea cel mai mare număr de participări pentru o jucătoare din istorie.

Sunt recunoscătoare să pot juca pentru a 20-a oară la Australian Open, în câteva săptămâni. Le mulțumesc celor de la Tennis Australia pentru că mi-au oferit oportunitatea de a-mi încheia cariera la simplu în turneul de Mare Șlem de acasă. Contează foarte mult pentru mine să închei în fața familiei, a prietenilor și a fanilor, care mi-au fost alături la bine și la rău. Sunt sigură că va fi un amalgam de emoții. Dar nu aș vrea să fie altfel, mereu m-am gândit să-mi închei cariera în Australia. Totuși, plănuiesc să mai joc la dublu până la încheierea anului viitor, dar primul capitol al carierei mele se va încheia la Australian Open”, a scris Samantha Stosur pe Instagram.