Retragere majoră din tenisul mondial. Una dintre cele mai tari adversare ale româncelor spune adio circuitului WTA

Ștefănescu Dragoș / 30.12.2021, 10:05
Retragere majoră din tenisul mondial. Una dintre cele mai tari adversare ale româncelor spune adio circuitului WTA

Tenisul mondial va avea parte de o pierdere importantă chiar la începutul anului 2022. Jucătoarea Samantha Stosur și-a anunțat retragerea din circuitul WTA, imediat după Australian Open.

Samantha Stosur se retrage din circuitul WTA

Samantha Stosur (37 de ani, 16 WTA) a anunțat că după Australian Open 2022 se va retrage din proba de simplu a circuitului WTA. Totuși, jucătoarea australiană a spus că va continua să joace în proba de dublu până la sfârșitul anului 2022.

Stosur a primit un wildcard din partea organizatorilor Australian Open. Turneul este programat în perioada 17-30 ianuarie 2022. Astfel, sportiva își va încheia cariera în fața propriilor fani. Tennis Australia a precizat într-o declarație că aceasta va fi cea de-a 69-a apariție a lui Stosur în total la simplu, în turneele de Grand Slam. Acesta este un record pentru o jucătoare australiană și al șaselea cel mai mare număr de participări pentru o jucătoare din istorie.

Sunt recunoscătoare să pot juca pentru a 20-a oară la Australian Open, în câteva săptămâni. Le mulțumesc celor de la Tennis Australia pentru că mi-au oferit oportunitatea de a-mi încheia cariera la simplu în turneul de Mare Șlem de acasă. Contează foarte mult pentru mine să închei în fața familiei, a prietenilor și a fanilor, care mi-au fost alături la bine și la rău. Sunt sigură că va fi un amalgam de emoții. Dar nu aș vrea să fie altfel, mereu m-am gândit să-mi închei cariera în Australia. Totuși, plănuiesc să mai joc la dublu până la încheierea anului viitor, dar primul capitol al carierei mele se va încheia la Australian Open”, a scris Samantha Stosur pe Instagram.

Samantha Stosur, o carieră de succes

În ultimele două sezoane, Samantha Stosur a fost măcinată de accidentări. Din acest motiv, australianca  a jucat puține meciuri în circuit la simplu și a reușit doar trei victorii în 2020 și 2021.

În proba de dublu, Stosur ocupă locul 16 WTA. Alături e Shuai Zhang a câștigat în 2021 turneele de la Cincinnati și US Open.

În 2011, Samantha Stosur a câștigat turneul de la US Open. În finală ea a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams, scor 6-2, 6-3.

Alături de Risa Raymond, Stosur s-a impus de două ori și la Turneul Campioanelor, în 2005 și 2006. Australianca are două trofee și pe iarba de la Wimbledon, în 2008 și 2014, la dublu mixt.

De-a lungul carieirei, Samantha Stosur a strâns aproape 20 de milioane de dolari din premii. Cea mai bună clasare din carieră a fost locul 4 WTA, în 2011.