Alexi Pitu, umilit în prima zi în Franța, de un ales local: ”Poate merge la cerșit!”

Radu Bordei 27.01.2023, 10:50
Alexi Pitu, umilit în prima zi în Franța, de un ales local: ”Poate merge la cerșit!”

Alexi Pitu nu a avut parte chiar de primirea așteptată la noua sa echipă. Românul a fost atacat rasist de un politican francez. Nu este prima dată când sportivii români sunt jigniți de către o parte din oficialii din Hexagon.

Alexi Pitu trimis la cerșit, după ce a semnat cu Bordeaux. „O glumă neinspirată”

În timp ce fanii divizionarei secunde s-au bucurat de transferul fotbalistului de la Farul, au existat și comentarii răutăciaose. Cel care a atras atenția cel mai tare a fost al unui fost consilier dintr-un orășel din apropiere de Bordeaux. Michel Boulloud a venit cu o afirmație pe care a cosndierat-o drept glumă.

Dacă nu reușește cu fotbalul, atunci poate să se apuce de cerșit, a fost mesajul trims pe Twitter de politician

Reacțiile nu au fost cele așteptate de Boulloud. Oficialul a fost criticat dur de fani, așa că a încercat să își repare greșeala. Acesta pretinde că afirmațiile sale nu au avut o componentă rasistă. „A fost doar o glumă” a încercat să explice fostul consilier, criticat pentru viziunile sale total deplasate.

După mai multe runde de negocieri, Farul Constanța și cei de la Bordeaux au ajuns la un acord în privința transferului lui Alexi Pitu (20 de ani). În cursul zilei de joi, internaționalul român de tineret a semnat cu formația din Ligue 2. Contractul lui Pitu este valabil patru ani și jumătate. Românul va avea un salariu de 25.000 de euro pe lună.

Presa din Hexagon a anunțat că Bordeaux le va plăti celor de la Farul pentru acest transfer aproximativ 1 milion de euro în cazul în care echipa va promova în Ligue 1.

Sfatul pe care Gheorghe Hagi i l-a dat lui Pitu

La câteva ore după ce Ionuț Radu a fost prezentat la Auxerre, acolo unde va juca sub formă de împrumut până în vară, a fost prezentat al treilea român ce va juca în Franța, ce-i drept, singurul din Ligue 2.

Pitu va avea un salariu de 20.000 de euro lunar la Bordeaux, sumă ce se va dubla atunci când echipa va promova, dacă va promova. Fotbalistul a dezvăluit ce sfat i-a dat Gică Hagi, înainte de plecare aîn Franța. I-a dat un singur sfat pentru a reuși.

Mi-a zis să am încredere în mine”a declarat Alexi Pitu.

Alexei Pitu a adunat 20 de meciuri, cinci goluri și cinci pase de gol în Superligă anul acesta, fiind în cel mai bun sezon al carierei.

În ultimele luni, eu personal am avut contact cu mai multe cluburi din afară, m-au întrebat cât costă, câți ani are, cum joacă. Prima ofertă serioasă și scrisă a venit de la Bordeaux.

Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1.

Are un contract foarte, foarte bun, crede-mă. El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect Germana, dar franceza o învață. Știe engleza, a spus Gheorghe Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe