Antrenor surpriză la FC U Craiova după plecarea lui Eugen Trică! Revine un fost colaborator al lui Adrian Mititelu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.01.2022, 21:01
Antrenor surpriză la FC U Craiova după plecarea lui Eugen Trică! Revine un fost colaborator al lui Adrian Mititelu

FC U Craiova este foarte aproape să numească al cincilea antrenor în acest sezon, după doar 21 de etape. Pe rând, Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică au condus echipa din Bănie, însă nu au reușit să aibă rezultate în timp foarte scurt, așa cum dorește Adrian Mititelu, și au fost demiși.

În ultimele două meciuri din 2021, formația craioveană a fost condusă de preparatorul fizic Dan Vasilică. Și a avut rezultate foarte bune. Cu el pe bancă FC U Craiova a învins Chindia Târgoviște în deplasare cu scorul de 3-0 și a făcut egal pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 0-0.

FC U Craiova vrea să arunce bomba și să îl aducă pentru a opta oară pe Nicolo Napoli

Chiar și așa, este destul de clar că Vasilică nu poate fi o soluție pe termen lung pentru olteni. Așa că familia Mititelu caută de zor noi variante pentru postul de antrenor. Și se pare că a și găsit-o.

Și va fi o adevărată bombă pentru Liga 1. Asta pentru că potrivit prosport.ro, FC U Craiova ar urma să îl numească pe banca tehnică pe nimeni altul decât Nicolo Napoli. Antrenorul italian în vârstă de 59 de ani a mai antrenat echipa din Bănie în alte 7 rânduri în trecut și de fiecare dată a plecat după ce s-a certat rău cu Adrian Mititelu.

Ultima dată s-a întâmplat în octombrie 2020, chiar după victoria categorică obținută în fața celor de la Rapid cu scorul de 5-0. Atunci, FC U Craiova era pe primul loc în Liga 2, având și cel mai bun atac din competiție.

Antrenorul italian a plecat ultima dată chiar după un conflict cu actualul antrenor al formației din Bănie

Nicolo Napoli a dezvăluit la acel moment că nu era de acord cu metodele de pregătire folosite de preparatorul fizic Dan Vasilică, antrenorul interimar al echipei din acest moment. Italianul i-a spus lui Mititelu problemele sale, dar acesta i-a luat apărarea lui Vasilică, cel care este „omul său de încredere”.

M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam 5 victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.

De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi, era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică.

I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a spus Nicolo Napoli la acel moment conform sursei citate.

Primul mandat al lui Napoli în Bănie a fost în 2004. În afară de FCU, italianul le-a mai pregătit în România pe FC Brașov, Astra, CS Turnu Severin și Poli Iași.