Anunț șoc pentru naționala lui Robert Lewandowski! Selecționerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz, riscă să fie demis din cauza trucării meciurilor

Olteanu Ștefan / 28.06.2022, 16:52
Anunț șoc pentru naționala lui Robert Lewandowski! Selecționerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz, riscă să fie demis din cauza trucării meciurilor

Cu mai puțin de 6 luni rămase până la startul Campionatului Mondial din Qatar, Polonia, naționala lui Robert Lewandowski, a fost lovită de un anunț șoc. Selecționerul Czeslaw Michniewicz (52 de ani) riscă să fie demis de șefii federației, din cauza unui scandal pornit de la trucarea a 11 meciuri oficiale de fotbal.

„Va fi ca o explozie, federația nu va rezista presiunii!”. Polonia, fără selecționer? Anunț șoc pentru naționala lui Robert Lewandowski

Campionatul Mondial din Qatar va debuta la data de 21 noiembrie 2022, iar Polonia, naționala lui Robert Lewandowski care este prezentă în Grupa C a turneului final, a fost lovită de un anunț șoc.

Șefii Federației Poloneze de Fotbal (PZPN) s-ar putea vedea obligați să îl demită pe actualul selecționer, Czeslaw Michniewicz și să îi caute un înlocuitor acestuia în timp record.

Motivul? Un scandal de proporții uriașe a izbucnit în Polonia, iar Czeslaw Michniewicz riscă să își pună întreaga țară în cap. La începutul acestei săptămâni, un jurnalist din Polonia a dezvăluit că selecționerul Michniewicz a participat direct la 11 partide trucate, în intervalul 2003 – 2005, când se afla în funcția de antrenor al lui Lech Poznan. Șeful grupării mafiote care ar fi plănuit trucarea meciurilor ar fi fost Ryszard Forbrich, poreclit „Frizerul”, care s-a ales cu o condamnare la închisoare din partea autorităților.

Dezvăluirile nu i-au picat prea bine actualului selecționer al Poloniei. Czeslaw Michniewicz l-a dat în judecată pe jurnalistul care a dat totul în vileag și, mai mult, l-a ales drept avocat al apărării pe Piotr Kruszynski, cel care l-a reprezentat in instanță și pe Ryszard Forbrich, capul mafiei din fotbalul polonez.

Grzegorz Kita, expert în marketing sportiv, a declarat pentru publicația Sportowe Gakty că această alegere îl va costa scump pe selecționerul Czeslaw Michniewicz:

Numai amintirea „Frizerului” va fi ca o explozie. Nu știu dacă federația va rezista presiunii. Și nu știu dacă Michniewicz va supraviețui acestei presiuni”, a spus Grzegorz Kita, potrivit sursei citate.

Alegerea lui Czeslaw Michniewicz a fost descrisă drept „cea mai stupidă mutare”

Expertul în marketing sportiv crede că selecționerul va pierde din toate punctele de vedere după ce a ales să se implice în acest scandal monstru:

Când am auzit că l-a acționat în justiție pe ziarist, am rămas șocat. Nu putea fi ceva mai rău. A fost decizia care-l afectează cel mai mult pe Michniewicz, cea mai stupidă mutare.
Antrenorul va pierde din toate punctele de vedere. Marketing, imagine, media. Polonezii nu sunt proști. Se simt ofensați văzându-l că încearcă să se „albească”, după atâtea conexiuni cu „Frizerul”, boss-ul blaturilor. Și să-l pui pe fostul avocat al lui Forbrich să te apere?”, a mai adăugat Grzegorz Kita, potrivit sursei citate.

Szymon Jadczak, reporter la Wirtualna Polska și cel care a făcut dezvăluirile despre blaturile la care a contribuit selecționerul, a susținut că Michniewicz și „Frizerul” au aranjat nu mai puțin de 11 partide în perioada 2003 – 2005, având drept dovezi 591 de discuții telefonice întrei cei doi, care însumează peste 27 de ore de convorbiri!

Czeslaw Michniewicza a preluat naționala Poloniei pe 31 ianuarie 2022. Două victorii, două egaluri și două înfrângeri, acestea au fost rezultatele sale în calitate de selecționer. El mai are contract până pe 31 decembrie, la scurt timp după încheierea Campionatului Mondial. În Qatar, Polonia a fost extrasă în Grupa C:

  1. Argentina
  2. Arabia Saudită
  3. Mexic
  4. Polonia

Brazilia sau Franța? Argentina sau Anglia? Cine e favorită să câștige Campionatul Mondial? Toate detaliile despre echipele care vor merge în Qatar.