Atac fără jenă al lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: „Eu unul nu aș face așa ceva niciodată”

Olteanu Ștefan 17.01.2023, 12:24
Atac fără jenă al lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: „Eu unul nu aș face așa ceva niciodată”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, și-a făcut apariția într-un documentar lansat recent de Netflix și a avut o declarație controversată. Tehnicianul francez și-a atacat fără să stea pe gânduri un coleg de breaslă.

Patrick Mouratoglou l-a atacat fără milă pe unchiul lui Rafael Nadal, Toni. Ce a declarat antrenorul Simonei Halep

Compania de streaming video Netflix a lansat recent un documentar din culisele circuitului profesionist de tenis, iar printre numele importante care își fac apariția în mini-seria de 5 episoade se regăsește și Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

Documentarul se concentrează în principal pe jucătorii care promit să strălucească în tenisul mondial, iar aleșii celor de la Netflix au fost: Felix Auger-Aliassime, Paula Badosa, Matteo Berrettini, Taylor Fritz, Ons Jabeur, Nick Kyrgios, Casper Ruud, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari și Ajla Tomljanovic.

Însă, în episoade au apărut și câțiva invitați speciali, cum ar fi Iga Swiatek, Maria Sharapova, Andy Roddick sau Patrick Mouratoglou.

Antrenorul Simonei Halep își face apariția în episodul 5, care se concentrează pe două dintre cele mai mari talente din circuitul ATP: canadianul Felix Auger-Aliassime și norvegianul Casper Ruud.

În ceea ce îl privește pe Felix Auger-Aliassime, acesta a fost finalist la Roland Garros 2022, unde a fost învins într-un meci dramatic de legendarul Rafael Nadal, scor, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3, 3-6.

Coincidență sau nu, antrenorul și consilierul lui Felix Auger-Aliassime este Toni Nadal, unchiul lui Rafael. Acesta a asistat la finala de la Roland Garros, însă în setul cinci, cel decisiv, a surprins pe toată lumea și a părăsit arena.

Gestul a fost comentat de Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a fost rugat să comenteze pe seama acestui subiect sensibil, iar francezul s-a dezlănțuit. Antrenorul Simonei Halep l-a pus la zid pe Toni Nadal pentru că a acceptat să antreneze un alt jucător din circuit și, mai mult, l-a acuzat că în finala de la Roland Garros a fost un susținător al rivalului pe care elevul său l-a avut, respectiv nepotul Rafael Nadal:

„Este alegerea lui să spună că preferă să îl vadă pe Rafa câștigând decât pe jucătorul pe care-l antrenează. Este alegerea lui. Eu personal nu aș antrena pe nimeni altcineva dacă aș avea o legătură specială cu un anumit jucător. Nu aș face asta niciodată”, a tunat Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou, atacat de Ion Țiriac

La rândul său, Patrick Mouratoglou a ajuns și el recent ținta criticlor. Francezul a intrat în gura miliardarului Ion Țiriac, care l-a acuzat subtil că ar putea fi responsabil de situația Simonei Halep. Sportiva din Constanța este suspendată provizoriu din tenis, după ce la US Open 2022 a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de WADA.

Simona Halep s-a declarat nevinovată și a transmis că nu știe cum a ajuns substanța în corpul ei. Însă, în același timp și-a abslovit și întreg staff-ul tehnic de orice posibilă implicare. Ion Țiriac nu a fost de acord cu acest aspect și a lăsat de înțeles că Mouratoglou ar putea fi vinovat:

„Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată. Și e controlată înaintea unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest… A spus: „Nu-mi atingeţi echipa”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney. Că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii.

Asta ca nu cumva (n.r. – să le fie contaminată mâncarea voit). Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla”, a declarat Ion Țiriac, care a fost prezent la Patinoarul din Otopeni pentru un eveniment special.

Urmăriți Playsport.ro și pe