Atac-surpriză la adresa lui Djokovic. Nadal i-a transmis cel mai dur mesaj după incidentele din Australia

Ștefănescu Dragoș / 06.01.2022, 10:53
Atac-surpriză la adresa lui Djokovic. Nadal i-a transmis cel mai dur mesaj după incidentele din Australia

Acceptul participării lui Novak Djokovic la Australian Open a produs un adevărat cutremur în lumea tenisului. Un atac – surpriză vine din partea lui Rafael Nadal, care i-a transmis un mesaj dur  lui Djokovic.

Rafael Nadal, mesaj dur pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Asta a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la participarea sa la primul Grad Slam al anului. Ulterior, s-a aflat că organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul australian.

Anunțul scutirii controversate primite de Novak Djokovic din partea autorităților australiene a stârnit numeroase reacții în mass-media internațională. Și nume mari ale tenisului mondial nu s-au dat în lături de la critici adresate lui Djokovic. Rafael Nadal (6 ATP) nu s-a sfiit nici el să-l atace pe Novak Djokovic, care în ciuda faptului că este nevaccinat vrea să joace la Australian Open. Spaniolul nu este de acord cu cei care sunt de partea liderului mondial. Nadal este de părere că Djokovic putea rezolva foarte ușor problema dacă se vaccina.

Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?

Bineînțeles că nu îmi place acestă situația. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el”, a declarat Nadal, într-un interviu promovat de jurnalistul Ben Rothenberg, pe contul său de Twitter.

Reacții furibunde după ce Djokovic a primit acceptul de a  participa la Australian Open

Anunțul scutirii controversate primite de Novak Djokovic din partea autorităților australiene a stârnit numeroase reacții negative. Renumitul medic australian Stephen Parnis, fost vicepreședinte al Asociației Medicilor din Australia, a criticat dur decizia autorităților de a-i permite lui Djokovic să intre în țară, deși nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Nu îmi pasă cât de bun este ca jucător de tenis. Dacă refuză să se vaccineze, n-ar trebui să fie lăsat să intre în țară. Dacă această derogare este adevărată, transmite un mesaj șocant către milioane de australieni care încearcă să reducă riscul de infectare cu COVID-19 pentru ei și pentru ceilalți. Vaccinarea denotă respect, Novak”, a scris Stephen Parnis pe Twitter.