Atacul lui Marius Șumudică la adresa celor care-l contestă: „Îi aștept să vină și să-mi arate”

Bădulescu Silvian / 25.12.2021, 21:24
Atacul lui Marius Șumudică la adresa celor care-l contestă: „Îi aștept să vină și să-mi arate”

Marius Șumudică este pe muchie de cuțit la Yeni Malatyaspor. Acesta nu a mai câștigat de opt partide, iar postul său este în pericol. În ultima etapă de campionat, el a dat vina pe brigada de arbitri pentru semieșec.

„E penalty 100%”

Marius Șumudică o duce greu în Superliga Turciei. Echipa sa nu a mai cunoscut gustul victoriei de opt etape, iar fanii au început să-l critice pe român. Echipa acestuia se află în zona roșie a clasamentului, ocupând locul 18 din 20 cu doar 15 puncte acumulate în 18 partide. În ultima partidă disputată, Yeni Malatyaspor a fost egalată în prelungiri și a pierdut două puncte prețioase.

Mai exact, în partida jucată acasă, în compania celor de la Kayserispor, echipa lui „Șumi” conducea cu 2-0 în minutul 36. În cea de-a doua repriză, Gavranovic a redus din handicap în minutul 56, ca mai apoi Pektemek să aducă egalarea în minutul 90+1.

Marius Șumudică a răbufnit la finalul partidei și a acuzat arbitrajul de faptul că nu a verificat o fază controversată la final.

Sunt aici de nouă meciuri și nu i-am văzut nici măcar o dată pe arbitri să meargă să revadă o fază la ecranul VAR: Am revăzut faza de zece ori. E penalty 100%, dar nici măcar nu a fost consultat VAR-ul” a spus acesta.

„Vă invit la antrenament”

Pe lângă rezultatele slabe pentru care este aspru criticat, acesta a fost tras la răspundere de către suporteri și în ceea ce privește sistemul de joc ales. Mai mult, suporterii turcilor sunt nemulțumiți pentru anumiți jucători pe care acesta i-a trimis pe teren.

În ultimele zile, tehnicianul român și-a creat un cont personal de Twitter, prin intermediul căruia a oferit câteva reacții legate de partida cu Kayserispor, având, totodată, și un mesaj pentru fani. El i-a chemat pe aceștia la antrenamentele echipei.

Unii dintre voi sugerează numele unor jucători care ar trebui să fie în „primul 11”. Vă invit la antrenament pentru a vedea dacă sunt un antrenor corect sau nu.

Trebuie să rămânem uniși și să facem ce avem mai bun pentru a urca în clasament. Ne aflăm în aceeași barcă. Jucătorii, staff-ul și cu mine lucrăm pentru a face oamenii din Malatya fericiți!” a scris acesta.

Mai mult, el a oferit și câteva explicații tactice legate de ultimele partide.

Vrea să știți asta: fiecare meci are povestea lui, fiecare meci este diferit. Când am schimbat sistemul la 4-2-3-1 cu Alania, am încasat șase. Am câștigat cu Altay și Adana jucând cu cinci pe spate. De asemenea, am remizat cu Konya și Galatasaray.

Trebuie să ne adaptăm jocului și oponentului. Nu am remizat cu Kayseri din cauza sistemului tactic. Statisticile din a doua repriză arată că am fost superiori, însă sunt lucruri pe care nu le poți controla în fotbal” a concluzionat acesta.