Au început negocierile pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Cei doi români de la Parma pot părăsi echipa în vară

Olteanu Ștefan / 12.04.2021, 17:23
Au început negocierile pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Cei doi români de la Parma pot părăsi echipa în vară

Dennis Man și Valentin Mihăilă au costat-o pe Parma, adunat, peste 20 de milioane de euro. Cei doi fotbaliști români au avut un impact pozitiv de la transferul în Serie A, fiind foarte apreciați în anturajul echipei. Cu toate acestea, Parma trece printr-un moment foarte dificil și are șanse mari să retrogradeze. În acest context, au început deja să apară zvonuri în Italia cu privire la plecările lui Man și Mihăilă. Victor Becali a recunoscut că sunt „tatonări” și a vorbit deschis despre situația jucătorilor, în cazul în care Parma va retrograda.

Au început negocierile pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Cei doi români de la Parma pot părăsi echipa în vară

Atât Valentin Mihăilă, cât și Dennis Man au reușit deja să înscrie primele goluri în Serie A. Ei s-au acomodat rapid stilului de joc din Italia și au reușit să impresioneze la Parma. Cei drept, în schimbul lor au fost plătite și sume importante de bani. Mihăilă a costat 8.5 milioane de euro, în timp ce pentru Dennis Man s-au plătit 13 milioane de euro, fostul atacant de la FCSB devenind cel mai scump jucător vândut din Liga I.

Chiar dacă evoluțiile lor au fost apreciate, jocul Parmei nu produce momentan și rezultate. În ultimele 5 luni, Parma a obținut o singură victorie, scor 2-0 pe teren propriu cu AS Roma. Formația lui Man și Mihăilă este penultima în Serie A, cu doar 20 de puncte după 30 de etape. Prima poziție salvatoare este ocupată de Torino, care are 27 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat. În ultimele 8 etape, Parma va mai juca pe teren propriu doar 3 meciuri. De asemenea, printre formațiile pe care le va întâlni în ultimele etape sunt Juventus, Atalanta sau Lazio. În acest context, șansele ca echipa să se salveze de la retrogradare par destul de reduse. Presa din Italia a început deja să vorbească despre posibilele plecări ale lui Mihăilă și Man. Recent, jurnaliștii italieni au scris despre interesul lui AC Millan pentru Man.

Dennis Man și-a câștigat postul de titular la Parma
Dennis Man și-a câștigat postul de titular la Parma

Victor Becali: „Sunt tatonări, se întreabă de situația lui.”

Victor Becali este unul dintre responsabilii pentru transferurile lui Man și Mihăilă în Serie A. Fostul impresar a recunoscut că mai multe echipe au început să se intereseze de cei doi români, însă până acum nu a fost făcută nici o ofertă oficială.

Echipa nu prea e într-o situație foarte bună. Dar lui Man îi merge bine. S-a acomodat destul de repede, e titular. Echipa nu-și merită locul în zona retrogradării. Trebuia să aibă cel puțin 6 puncte în plus. Totuși, e Serie A, chiar dacă unii spun că se bate la retrogradare. Asta e situația acum, nu știu ce va fi.
Sunt oameni care întreabă care e situația lui acolo, dar nu înseamnă că există o ofertă acum. Nimeni nu face acum ofertă. Tatonările încep și se întreabă de situația lui. O echipă care i-ar dori pe Man sau Mihăilă trebuie ca prima dată să ia legătură cu Parma. Oameni din angrenajul echipelor întreabă în stânga și în dreapta. E devreme deocamdată”, a spus Victor Becali, pentru GSP.

Mihăilă are 2 goluri marcate în Serie A
Mihăilă are 2 goluri marcate în Serie A

„Sunt echipe…Poate clubul ajunge la o înțelegere”

În final, fostul impresar a lăsat de înțeles că, dacă echipa va retrograda, șansele ca Man și Mihăilă să rămână la Parma sunt destul de mici:

Evoluțiile lor pot să mă ducă la gândul că sunt echipe…. Poate clubul zice «Nu! Rămân aici». Sau poate clubul ajunge la o înțelegere, o combinație cu alt club”, a mai spus Becali, conform sursei menționate.

Urmează duelul direct cu Răzvan Marin

Una dintre contracandidatele Parmei la retrogradare este Cagliari, formație la care evoluază Răzvan Marin. Cele două se vor întâlni în runda viitoare, pe terenul lui Cagliari, într-un duel ce ar putea fi decisiv în lupta pentru salvare.
Cagliari – Parma este programat sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 21:45.
Așa arată clasamentul în Serie A

Parma este penultima clasată din Serie A
Parma este penultima clasată din Serie A

Meciurile pe care le mai are Parma de jucat până la finalul sezonului:
17 aprilie, 21:45: Cagliari – Parma
21 aprilie, 21:45: Juventus – Parma
24 aprilie, 19:00: Parma – Crotone
3 mai, 21:45: Torino – Parma
9 mai, 16:00: Parma – Atalanta
12 mai, 16:00: Lazio – Parma
16 mai, 16:00: Parma – Sassuolo
23 mai, 16:00: Sampdoria – Parma