Barcelona sacrifică un star pentru a nu risca falimentul

Sorin Chiriac 22.12.2020, 16:31
Barcelona sacrifică un star pentru a nu risca falimentul

Aflată într-o situație grea în acest moment, echipa catalană se vede nevoită să renunțe la cel puțin o vedetă. Barcelona sacrifică un star pentru a nu risca falimentul. Mai mult, din cauza unor clauze contractuale, ar putea să nu îl mai folosească pe Coutinho.

300 de milioane pe un trio falimentar

Plecarea lui Neymar de la Barcelona la PSG a provocat un adevărat cutremur în cadrul clubului catalan. Din dorința de a compensa pierderea, președintele Bartomeu a făcut transferuri costisitoare. Care, din păcate pentru ei, nu au ajutat deloc echipa. Tripleta Coutinho – Dembele – Griezmann a costat aproximativ 300 de milioane de euro și niciunul nu s-a impus în primul „11”. Iar criza provocată de pandemia de coronavirus a dat o grea lovitură conturilor clubului. Și nu sunt puțini care anunță că dacă nu se vor lua măsuri dure după alegerile din ianuarie, clubul ar putea să intre în faliment.

Lui Koeman nu i s-a adus niciun jucător dorit

Koeman Barca
Ronald Koeman are o misiune grea la Barcelona

Chiar dacă acest scenariu este unul extrem, viitori șefi ai Barcelonei vor trebui să umble la salariile jucătorilor și să caute soluții pentru a reduce costurile. De altfel, situația este atât de gravă, încât în vară antrenorul Ronald Koeman nu a putut să efectueze niciunul din transferurile dorite. Asta deși pe listă era fundașul celor de la Manchester City, Eric Garcia, care ar fi costat doar 15 milioane de euro. Pentru că era în ultimul an de contract și își manifestase dorința de a juca iar pentru catalani. Barcelona nu a reușit să găsească această sumă și, după accidentarea gravă a lui Pique, olandezul de pe banca Barcelonei a trebuit să improvizeze.

S-ar despărți pe Coutinho pentru doar 40-45 de milioane de euro

Koeman așteaptă întăriri în ianuarie, dar șansele sunt reduse, mai ales că Barcelona încearcă să mai scape de fotbaliștii care nu dau randament și au și salarii mari. Iar principalul exemplu este brazilianul Philippe Coutinho, mijlocașul venit de la Liverpool pentru 145 de milioane de euro. Deși toată lumea se aștepta ca brazilianul să fie un succes la Barcelona, mai ales după ce impresionase în Premier League, lucrurile nu au mers deloc bine pentru niciuna dintre părți.

Barcelona încearcă acum să scape de jucător, în ianuarie, iar șefii clubului sunt pregătiți să accepte și o sumă de doar 40-45 de milioane de euro, chiar dacă aceasta va însemna o pierdere mare. Problema este că, dacă jucătorul va ajunge să evolueze 100 de meciuri pentru Barcelona – acum are 88 – catalanii vor trebui să achite încă 20 de milioane englezilor, sumă pe care Barcelona nu și-o permite în acest moment.

Mai ales că nici mijlocașul brazilian nu a avut evoluții apreciate. În 12 partide, Coutinho a marcat 3 goluri și a dat două pase decisive.

Sunt șanse mari ca fotbalsitul să ajungă în Premier League, acolo unde există cluburi, în frunte cu Arsenal, dispuse să plătească pentru a lua un fotbalist valoros la preț de reducere.

Urmăriți Playsport.ro și pe