Barcelona se mută de pe Nou Camp. Decizie de ultimă oră a lui Laporta

Bordei Radu / 08.10.2021, 20:31
Barcelona se mută de pe Nou Camp. Decizie de ultimă oră a lui Laporta

Fanii Barcelonei mai primesc și vești bune. Catalanii trec printr-un moment foarte greu în istoria clubului. Din cauza problemelor financiare, clubul blaugrana și-a pierdut simbolul, pe Leo Messi. Argentinianul a plecat, gratis, în această vară la PSG. A fost o rană care nu se va vindeca prea curând.

Președintele Laporta a trebuit să ia niște măsuri dure, cauzate de datoriile acumulate în timpul precedentului mandat. Clubul nu a putut efectua transferurile visate, de aceea rezultatele nu sunt deloc unele bune, în startul acestui sezon. Totuși, șeful Barcelonei vine și cu o veste mare pentru suporteri.

Barcelona se mută de pe Nou Camp în viitorul apropiat. Stadionul va suferi modificări importante. Planuri mari pentru catalani

Camp Nou este cel mai mare stadion din Europa, dar nu este suficient pentru președintele Laporta. Acesta vrea să mărească capacitatea arenei. Noul Camp Nou ar ajunge la 110.000 de locuri, pentru a atrage și mai mulți suporteri și turiști. Lucrarea se anunță una importantă, ar dura chiar și 4 ani, dar Barcelona nu va trebui să stea departe decât un sezon. Catalanii urmează modelul celor de la Real Madrid.

Aceștia și-au renovat stadionul în timpul pandemiei, mai ales că nici nu se disputa cu fani. Barcelona a rămas puțin în urmă, dar Laporta consideră că această renovare este un pas foarte important pentru viitorul clubului.

Cînd vine vorba de stadion, am rămas puțin în urmă. Rivalii noștri au făcut deja tot ce era necesar, nu trebuie să mai ezităm. Un Camp Nou modern este critic pentru viitorul clubului nostru. Va avea un impact major, în viitorul imediat și nu numai. Vom concura de la egal la egal cu toată lumea, a explicat oficialul catalanilor.

Barcelona trebuie să facă rost de bani. Costurile nu sunt deloc mici

1,5 miliarde de dolari împrumut va accesa clubul, pentru această cheltuială majoră. Mai ales că stadionul va avea și alte facilități. Deși este o nouă povară financiară mare, Laporta consideră că este o investiție care se va întoarce. Echipa va juca, probabil sezonul viitor, pe stadionul Johan Cruyff, din complexul de antrenament al clubului, unde evoluează și echipa feminină.

Din păcate, fanii nu vor putea să îl vadă pe noul Camp Nou pe Leo Messi.

Mi-aș fi dorit să se ofere să joace gratis. Știam că este imposibil, la ce ofertă avea și la nivelul lui, dar așa visam. După ce rezolvam problemele financiare, relgam tot. Dar nu am cum să fiu supărat, el chiar a vrut să rămână. Noi nu aveam resursele să îl ținem, a declarat președintele