Bianca Andreescu nu cedează! Omul care le-a pus pe picioare pe Serena și Osaka vine să o ajute! Anunțul canadienilor

Olteanu Ștefan / 22.03.2021, 13:58
Bianca Andreescu nu cedează! Omul care le-a pus pe picioare pe Serena și Osaka vine să o ajute! Anunțul canadienilor

Anul 2020 a fost groaznic pentru Bianca Andreescu nu doar din cauza pandemiei, ci și din cauza problemelor fizice pe care le-a avut. Accidentată la genunchi, ea a refuzat o intervenție chirurgicală la menisc și a decis să se recupereze fără operație. Acest lucru a împiedicat-o să participe la vreun turneu în anul 2020, iar revenirea ei a fost marcată la Australian Open, pe 8 februarie 2021.

Bianca Andreescu nu cedează!

În 2019, Bianca Andreescu părea să fie noua senzație din tenisul mondial, imediat după ce reușea să cucerească US Open. Imediat după turneul din SUA, la doar 19 ani, ea reușea să ajungă pe locul 4 în ierarhia WTA.
Cu toate acestea, nimeni nu anticipa ceea ce urma să se întâmple.
Tot în 2019, la sfârșitul lunii octombrie, începea Turneul Campioanelor, la care Andreescu se califica în premieră. Acolo, ea urma să o înfrunte pe Simona Halep, iar meciul marca un moment important pentru cariera jucătoarei din Canada. Învinsă de Halep, scor 3-6, 7-6, 6-3, Andreescu s-a confruntat cu primele probleme medicale mai serioase în acel meci. Ulterior, lucrurile au căpătat o amploare neașteptată și Bianca Andreescu a fost nevoită să stea pe tușă tot anul 2020.

Ea a revenit pe teren în luna februarie a acestui an, la Australian Open, unde a fost eliminată în turul secund de Hsieh, scor 6-3, 6-2.
Imedit după Australian Open, ea a participat la un turneul „Philip Island Trophy”, organizat la Melbourne, unde a ajuns până în semifinale. Bouzkova, numărul 47 WTA, a fost cea care a învins-o de această dată. Acest meci a avut loc pe 18 februarie, iar de atunci, Bianca Andreescu a „dispărut” din nou din circuitul WTA.

Problemele Biancăi Andreescu au început la meciul cu Halep, de la Turneul Campioanelor 2019
Problemele Biancăi Andreescu au început la meciul cu Halep, de la Turneul Campioanelor 2019

Omul care le-a pus pe picioare pe Serena și Osaka vine să o ajute!

Pentru a putea simți din nou gustul performanței, Bianca Andreescu a luat o decizie drastică. Și-a schimbat preparatorul fizic, angajându-l pe renumitul Abdul Sillah, care a mai colaborat de-a lungul carierei cu Serena Williams, Naomi Osaka sau Sloane Stephens.
Născut în Sierra Leone, Abdul Sillah este unul dintre cei mai renumiți preparatori fizici din lumea tenisului și are o experiență uriașă. Colaborarea lui Abdul cu Serena a luat start încă din anul 2004.

Ulterior, din 2016, el a lucrat cu Sloane Stephens, pe care o ajuta să se impună la US Open 2017. De remarcat este faptul că Stephens venea atunci după o perioadă de aproximativ 11 luni de pauză, din cauza unei accidentări la picior care a necesitat o intervenție chirurgicală.
În 2018, Abdul a început o colaborare cu Naomi Osaka, care s-a terminat un an mai târziu.
Primul turneu la care Sillah va fi alături de canadiancă este Miami Open. Bianca Andreescu va evolua la Miami, turneu care începe în această săptămână și la care va fi prezentă și Simona Halep.

Bianca Andreescu și Simona Halep se pot întâlni la Miami Open
Bianca Andreescu și Simona Halep se pot întâlni la Miami Open