„Blatul” cu Spania rupe „Generația de Aur”. După Gică Popescu a mai apărut un contestatar al lui Florin Răducioiu

Olteanu Ștefan / 11.03.2021, 12:14
„Blatul” cu Spania rupe „Generația de Aur”. După Gică Popescu a mai apărut un contestatar al lui Florin Răducioiu

Conflictul blatului cu Spania împarte „Generația de Aur” în două tabere. Anghel Iordănescu, fost selecționer al României, l-a atacat pe Florin Răducioiu, după ultimele declarații ale acestuia. Printr-o intervenție recentă, fostul atacant lăsa să se înțeleagă că duelul cu Spania de la Euro 1996 ar fi fost câștigat prin metode nesportive.

Conflictul blatului cu Spania rupe „Generația de Aur”

„Generația de Aur” este lovită de încă un conflict intern, din cauza poveștii unui posibil blat cu Spania la Euro 1996. Atunci, echipa națională a României era învinsă cu 2-1 de iberici. În urma acelui rezultat, Spania s-a calificat mai departe și Bulgaria a rămas acasă. În schimb, dacă partida s-ar fi terminat la egalitate, vecinii bulgari s-ar fi calificat în fazele eliminatorii.
Acest lucru a creat o adevărată conspirație în jurul partidei, despre care s-a spus că nu a fost tratată fairplay de către „tricolori”. De menționat este faptul ca România nu mai avea nici o șansă de calificare la acea partidă, având 0 puncte în grupă.
Ultimele declarații făcute de Florin Răducioiu, atacant titular și marcator la duelul România 1-2 Spania, a alimentat și mai mult zvonurile.

Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată”, spunea Răducioiu la începutul lunii martie.

Florin Răducioiu, lasă de înțeles că echipa națională nu s-ar fi implicat 100% la duelul cu Spania de la Euro 1996
Florin Răducioiu, lasă de înțeles că echipa națională nu s-ar fi implicat 100% la duelul cu Spania de la Euro 1996

Anghel Iordănescu, răspuns acid pentru Răducioiu: „Să aducă dovezi!”

Anghel Iordănescu era selecționerul României la acel campionat european. Echipa națională venea după parcursul senzațional de la Campionatul Mondial din 1994, iar eșecul total de la Euro 1996 a surprins pe toată lumea.
Însă cu toate acestea, cel mai contestat meci rămâne cel cu Spania din ultima rundă a grupelor. Guillermo Amor, fost mare jucător la Barcelona, marca golul victoriei în 84 și ibericii mergeau în fazele eliminatorii.

Înainte de declarațiile făcute, Florin Răducioiu ar trebui să probeze, să aducă dovezi. Cine să aranjeze meciul acela? Nu există așa ceva! Și aud că se striga la mine să îl schimb pe x sau pe y. Păi, în cazul acesta, dacă se întâmpla așa ceva, eu îl schimbam pe Răducioiu, dacă țipa vreun fotbalist la mine din teren.
Am avut atâtea conflicte cu jucători la echipa națională, dar cu diplomație și tact am reușit să trecem peste! Nu se poate pune problema de vreun blat între România și Spania la EURO 96”, a spus Anghel Iordănescu, la Sport Total FM.

Anghel Iordănescu răspunde acuzațiilor făcute de Florin Răducioiu
Anghel Iordănescu răspunde acuzațiilor făcute de Florin Răducioiu

Gică Popescu îl atacase și el anterior pe Răducioiu: „Cineva sănătos la cap nu se poate gândi la așa ceva. L-aș da în judecată!”

Dacă reacția lui Anghel Iordănescu a fost mai temperată, Gică Popescu l-a atacat în termeni extrem de duri pe fostul său coleg. Fostul mare fundaș al Barcelonei spune că dacă Răducioiu va veni cu mai multe public îl va da în judecată.

Nu cred că cineva sănătos la cap se poate gândi că cineva putea face așa ceva la echipa națională. Am auzit tot felul de comentarii că aș fi zbierat eu la Nea Puiu. Cum putea cineva să strige la Nea Puiu?
Apărarea o fi fost dezorganizată, dar e normal, nu mai aveam niciun fel de obiectiv. Păi să spună Radu, să spună oricine, dar să dovedească. Și eu pot spune că Radu la nu știu ce meci a făcut nu știu ce. Așa, din vorbe, pot arăta cu degetul pe oricine. Radu nu era genul să vină în vestiar să vorbească după meci, alții aveau un cuvânt greu de spus în vestiar. A apărut asta așa odată, ca o nebunie. Nu m-am întâlnit cu Radu, dar când mă voi întâlni, o să-i bat obrazul. Dacă e ceva, să iasă public să spună! Să spună ceva, dar nu să arunci așa, că i s-a părut lui, i s-a părut ce? Ce să știe? Dacă ar spune public mai multe, n-aș sta o secundă pe gânduri, l-aș da în judecată! Să vină să dovedească!”, spunea Gică Popescu la emisiunea „Fotbal Club” de pe Digi Sport.

Gică Popescu, atac extrem de dur la adresa lui Florin Răducioiu
Gică Popescu, atac extrem de dur la adresa lui Florin Răducioiu