CTP a dat de pământ cu Djokovic după sentința de la proces. Ce dilemă are jurnalistul

Dumitru Adrian / 10.01.2022, 09:21
CTP a dat de pământ cu Djokovic după sentința de la proces. Ce dilemă are jurnalistul

Evenimentele din Australia, de la proces, în urma căruia Djokovic a aflat ce urmează să facă în următoarea perioadă, au cuprins și România.

Protestele din inima României pro-Djokovic nu sunt singurele evenimente care arată ca românii urmăresc cu sufletul la gură procesul lui Djokovic.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului și fan al lui Djokovic pe plan sportiv, a comentat sentința oferită de judecătorul australian în urmă cu puțin timp.

Ce dilemă rămâne în urma procesului Djokovic

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi 24, CTP și-a pus câteva întrebări în urma sentinței. Jurnalistul a menționat că arugmentul principal în jurul căruia judecătorul și-a motivat decizia nu se află pe lista celor patru motive de la care legea australiană se poate abate.

Djokovic putea să se vaccineze. Zic și eu…Decizia instanței se bazează pe analiza acestor documente prezentate de Djokovic. Nu înțeleg în ce măsură a fost respectată legea australiană. Faptul că i s-a oferit acea derogare nu se încadra în legile australiene.

În acele 4 derogări nu intră infectarea în ultimele 6 luni. Nu apare în lege. Atunci, pe ce bază s-a dat verdictul? Judecătorul trebuia să aplice legea. Cum va fi acceptată decizia de guvernul australian, nu înțeleg. Procesul Djokovic depășește cadrul tenisului. Nu mai contează ce chestiuni legale și ilegale sunt aici. Este vorba despre faptul că Djokovic este nevaccinat și dorește să joace așa. Dacă va juca, aceasta va fi o victorie a conspiraționiștilor, a antivacciniștilor, a fanaticilor, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ce verdict s-a dat în procesul lui Djokovic

După ce liderul ATP a fost audiat mai bine de 8 ore pe aeroportul din Melbourne, oameni din întreaga lume au început să-i ia apărarea sportivului. În același timp, un alt grup anti „Novax” s-a format în mediul online, cu precădere. Astfel, judecătorii au considerat că procesul lui Djokovic trebuie să fie transmis live, oferind astfel transparență în totalitate.

Ulterior, la aproximativ ora 8 a României, liderul ATP a avut parte de verdictul final. Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Novak Djokovic să-și primească pașaportul reținut.